Foto: Hitna pomoć

Gojković je dodao da je povređeni mladić u odeljenju poluintenzivne nege i da se očekuje da narednih dana bude pušten na kućno lečenje.

„Drugi povređeni mladić zadobio je lakše telesne povrede i pušten je na kućno lečenje istog dana, nakon hospitalizacije“, rekao je on.

Prema njegovim rečima MUP Srbije i Policijska uprava Novi Sad rade na rasvetljavanju ovog slučaja.

Povređenog mladića su posetili i zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević i predsednik Matice Albanaca Srbije Demo Beriša.

Beriša smatra da je ovo „izolovan slučaj i da nema organizovane priče“.

„Ovaj slučaj treba posmatrati kao vandalski čin i ne treba ga predimenzionirati. Po mojim saznanjima i na osnovu onoga što sam čuo od drugog napadnutog momka, razlog za napad je bio samo to što su govorili na albanskom. Drugi incident koji je bio u blizini, prethodio je ovom događaju, ali ovi momci nisu bili deo toga. Oni su žrtve drugog sukoba“, naveo je Beriša.

Matica Albanaca Srbije saopštila je u nedelju da su dvojica mladića, obojica rođena 1999. godine, pretučena u noći između subote i nedelje kod Futoške pijace i da je jedan od mladića životno ugrožen.

Matica je saopštila da je mogući povod napada na mladiće to što su razgovarali na albanskom jeziku, prenosi Radio Slobodna Evropa.