Građanski preokret: Voda i dalje zabranjena u Zrenjaninu 1Izgradnja dodatnog rezervoara Foto: Fabrika vode Zrenjanin

Oni ističu da se prema njihovom mišljenju radi o saopštenju preduzeća koje je angažovano od strane gradskog vodovoda još 2015. godine za uslugu prečišćavanja pijaće vode, a koje do sada ni u jednom trenutku nije uspelo da isporuči vodu ugovorenog i propisanog kvaliteta i kvantiteta.

Oni podsećaju da je preduzeće “Fabrika vode doo”, ranije poznato pod nazivima “Synertech”  ili konzorcijum “Zilio” 9. maja, kao i juče, 1. decembra,  saopštavalo kako je voda koju njihovo postrojenje prečiščava u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti.

Kada se takva saopštenja  prenose uz tabloidne i bombastične naslove, a bez jasne napomene da je voda i dalje zabranjena  za piće, kao i da njenu ispravnost nisu ustanovile nezavisne laboratorije niti nadležni državni organ – pokrajinska sanitarna inspekcija, građani se dovode u zabludu, a njihovo zdravlje u opasnost,  navodi se u saopštenju Građanskog preokreta.

Građanski preokret: Voda i dalje zabranjena u Zrenjaninu 2

Prijavite se za
NJUZLETER

Svake subote u formi mejla biće Vam dostupan pregled nedelje koji za Vas biraju i komentarišu kolumnisti Danasa.

Vaša email adresa biće korišćena isključivo za potrebe slanja njuzletera u skladu sa Politikom privatnosti.