Foto: Cenzolovka

Obradoviću, koji je tokom dana boravio u redakciji Vranjskih, tokom večeri je pozlilo, zbog čega su došli lekari hitne pomoći, pregledali ga i zaključili da mu je potrebna bolnička nega i dodatni pregledi, na šta je on pristao, piše Cenzolovka.

Kako javljaju Danasu kolege novinari koji su otišli u Vranje, Obradović je trenutno na infuziji i ceo lekarski tim nadgleda njegovo zdravstveno stanje. Takođe, dodaju da je policija nešto pre ponoći došla u Hitnu pomoć i tražila podatke o tome koliki je bio pritisak Obradoviću u trenutku kada je hospitalizovan.

Sa njim je poslednjih sati u redakciji bilo nekoliko kolega koji su ga ubeđivali da obustavi štrajk glađu, što je odbijao. Inače, Vukašin Obradović je juče doneo odluku o gašenju Vranjskih zbog finansijskih i političkih pritisaka koje nisu više mogli da izdrže, nakon čega je otpočeo štrajk glađu.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić, koji se večeras nalazi u Vranju, izjavio je pre par sati da će direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih sutra poslati svoje zahteve Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi. „Od trenutka od kada preda te zahteve, sudbina Vranjskih i njegova sudbina više nisu u njegovim rukama nego u rukama Republike Srbije“, rekao je Lekić.

Tokom večeri je u Beogradu ispred zgrade Vlade održan protest pod nazivom „Stojimo uz Vranjske“, koji je ujedno bio i čin solidarnosti sa ovim nedeljnikom i Obradovićem.

Nakon što je u ponedeljak objavio prestanak izlaska štampanog i onlajn izdanja vlasnik i glavni urednik nedeljnika Novine Vranjske Vukašin Obradović, danas prepodne počeo je štrajk glađu u prostorijama redakcije.