Dragana Boljević Foto: Medija centar

Boljević, u otvorenom pismu autorki emisije Oliveri Jovičević, navodi da joj se obraća povodom njenog poziva za uključenje u emisiju koja će biti emitovana 6. marta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Boljević podseća da je Društvo sudija Srbije, zajedno sa Udruženjem javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, još 30. januara pozvalo RTS da „posveti odgovarajući medijski prostor“ toj temi organizovanjem javne debate.

Međutim, kako se poziv koji mi je upućen odnosio na davanje izjave koja će biti snimljena pre emisije ili na uključenje u program, takvu vrstu učešća nisam mogla da prihvatim, rekloa je Boljević.

Moje učešće bi jedino imalo smisla ukoliko bih mogla da ravnopravno učestvujem u debati sa ostalim učesnicima emisije, dodaje Boljević.

Uzevši u obzir izuzetan značaj koji tema ustavnih promena ima za građane Srbije, čiji je RTS javni servis, nadam se, ističe Boljević, da ovo neće biti i jedina debatna emisija o ovoj temi.

Izražavam spremnost da učestvujem u emisijama na ovu, a i na druge teme koje se tiču pravosuđa, ravnopravno debatujući sa ostalim učesnicima, kaže Boljević, uz molbu da se njeno pismo pročita u emisiji.