Ugostitelj je okrivljen prema navodima presude, koju su preneli sve zrenjaninski mediji, za protivpravno zauzimanje zemljišta i za krivično delo samovlašća. On je proglašen krivim jer je tokom prva tri meseca prošle godine njegov splav bio na jezeru bez pravnog osnova, kao i zbog toga što je pri montiranju splava zauzeo tuđe zemljište.

Zrenjaninska policija uhapsila je, a zatim i pustila Novakovića početkom prošle godine zbog sumnji da je od jula do oktobra 2017. i u januaru 2018. bez dozvola zauzeo deo parcele u Zrenjaninu kod Begejske petlje, koja je vlasništvo Republike Srbije i korisnika JVP „Vode Vojvodine“. Zbog tog slučaja reagovala je gradska vlast, o čemu je Danas pisao, komunalna inspekcija izdala je nalog da se splav ukloni, a na kraju je objekat isečen i odnesen 14. marta 2018. po službenoj dužnosti a račun dostavljen investitoru.

Treba podsetiti da ceo slučaj već nekoliko godina uznemirava građane Zrenjanina, održavani su protesti u naselju Mala Amerika i tenzije su bile na najvišem nivou. Prethodnih godina neslaganje je završilo na sudu, građani su tužili investitora i izgubili spor. Tada nisu ni žalbe vredele, jer je Apelacioni sud u februaru 2017. dao za pravo investitoru. Ipak, može se reći da je ideja da se sačuva jezero pobedila jer je na kraju, promenom zakona i istekom dozvola ceo poduhvat postao zabranjen.

Povezani tekstovi