Otvoreno pismo Mreže za restituciju zbog pitanja LSV 1Bogdan Veljković Foto: Medija centar

Veljković je uputio otvoreno pismo zbog saopštenja LSV u kojem se od ministra državne uprave i lokane samouprave i ministra finansija, Branka Ružića i Siniše Malog traži da odgovore kada će verske zajednice početi da plaćaju porez, s obzirom da je crkvama restitucijom vraćeno oko 90 odsto imovine.

Veljković je pitao Kostreša kolike su poreze na imovinu plaćala javna preduzeća koja i danas besplatno koriste državnu imovinu, kao što je npr. poljoprivredno zemljište, šumsko zemljište i slično, u vreme kada je njegova partija imala svoje predstavnike u javnim preduzećima. On je pitao da li je Kostreš kao predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini 2011. godine, obavestio radnu grupu i zalagali se za ukidanje diskriminacije koja postoji između onih koji potražuju imovinu u restituciji i svih ostalih korisnika državne imovine.