Foto: Z.Panić

Posle svečane liturgije paljen je badnjak u porti ovog hrama koga Piroćanci zovu Pazarska crkva a lomljena je i česnica. Bogoslužio je starešina hrama otac Miljan Panić sa sveštenstvom.

Ovogodišnji kolačar bio je Grad Pirot, odnosno gradonačelnik Vladan Vasić koji je rekao da mu je drago što  se veliki broj Piroćanaca okupio večeras u Pazarskoj crkvi. 

Gradonačelnik Vladan Vasić je kolačarstvo za narednu godinu predao direktoru Sportskog centra Pirot Nenadu Đorđeviću.

– Badnje veče obeležava se na velikom broju mesta, u nekoliko mesnih zajednica u gradu i selima. Kao gradonačelnik uvek pokušavam da spojim svetovne i crkvene vlasti i da svi zajedno slavimo u korist Pirota. Želim da svim Piroćancima čestitam Badnje veče i nastupajući praznik Božić koji se obeležava  sutra i prekosutra. U ovoj Crkvi to je i hramovna slava pa će prekosutra biti i vladika niški Arsenije. Svima želim miran Božić, Badnje veče i želim puno zdravlja u Novoj godini, mir u kući, mir u gradu i onda će sve biti lako-rekao je gradonačelnik Vasić.

Palenje badnjaka je bilo i u naseljima ‘’Tanasko Rajić’’ i ‘’Radin Do’’, Mesnoj zajednici ‘’8.septembar’’ i u nekim selima.

Povezani tekstovi