Pet vozila Gradske čistoće izgorelo jutros u požaru u Beogradu 1Foto: Printscreen/Gradska čistoća

U požaru u pogonu Gradske čistoće u Beogradu jutros oko 3.00 izgorelo je pet vozila, a povređenih nema, rekao je direktor tog preduzeća Marko Popadić.

On je za RTS rekao da su izgoreli kamioni Gradske čistoće parkirani u pogonu otpada u Višnjičkoj ulici, ali da niko od radnika, niti stanara koji žive u blizini nije povređen.

Hitna pomoć zbrinula je na licu mesta jednog vatrogasca koji je učestvovao u gašenju požara i tokom intervencije se nagutao dima, rečeno je u toj službi.

„Do požara je došlo oko 2.50 kada se zapalilo pet vozila JКP Gradska čistoća. Brzom intervencijom vatrogasne jedinice koji su došli sa šest vozila, a požar je gasilo 20 vatrogasaca, izbegnuta je veća materijalna šteta, koja je veoma velika“, ističe Popadić.

Prema njegovim rečima, od pet kamiona kojima je pričinjena totalna materijalna šteta tri kamiona su nabavljena pre samo sedam, osam meseci, jedno vozilo je iz 2012, a drugo iz 2010. godine.

„Očekujemo da istraga pokaže šta je uzrok požara“, dodaje Popadić i dodao da su nadležni bili na licu mesta i obavljen je uviđaj.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zatražili su danas smenu direktora beogradskog JKP Gradska čistoća Marka Popadića zbog požara u pogonu tog preduzeća u kom je izgorelo pet vozila.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.