Podrška Meridiana bolnicama u Srbiji je značajna u borbi protiv korona virusa 1Foto: Meridian

Već punih osam meseci čitav svet okupira jedan problem – pandemija koju je izazvala novootkrivena bolest.

U ovim teškim vremenima, kada se svi trudimo da sačuvamo svoje i zdravlje najbližih, kompanija Meridian je pokazala veliku solidaranost za svoj narod.

Meridian je jedna od najvećih evropskih i domaćih kompanija za proizvodnju tehnologije i priređivanje igara na sreću koja posluje u preko 30 zemalja. Poznata je, pre svega, po vrhunskom sistemu kako sportskog klađenja, tako i online kazina. Izdavaja se, takođe, po neverovatnim bonusima i promocijama koji privlače igrače.

Međutim, kladionica Meridian je mnogo više od mesta dobre zabave. U skladu sa društvenom odgovornošću rukovodstvo i sve zaposlene krasi izuzetna briga i spremnost da u svakom trenutku preuzmu inicijativu za pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Zato ne čudi što se više od 600 volontera kladionice Meridian odazvalo pozivu na humanitarni rad.

Svesni da su zdravstvene ustanove i njihovi radnici najviše pogođeni novonastalom situacijom, najveći deo humanitarnih akcija usmeren je, upravo, na ovu oblast. Te je kladionica Meridian, do sada, izdvojila više od 30 miliona dinara pomoći zdravstvenom sistemu.

Podrška Meridiana bolnicama u Srbiji obuhvatila je pakete sa deficitarnom medicinsko – tehničkom opremom. Njih je sa osmehom na licu dočelo osoblje Instituta za reumatologiju u Beogradu, Opšte bolnice u Požarevcu, Opšte bolnice u Jagodini i KBC Zemun. Na ovom spisku našle su se i Dečija bolnica za plućne bolesti, Kliničko – bolnički centar “Dragiša Mišović”, bolnica u Nišu, Centar za palijativno zbrinjavanje – BELhospice. Dok je Institut za majku i dete dobio infuzione pumpe za bebe koje su dragoceno sredstvo u teškim bolestima naših najmlađih.

Podrška Meridiana sprskim bolnicama se nastavlja!

Kladionica Meridian je, definitvno, pokrenula najveću humanitarnu akciju pomoći kovid bolnicama u Srbiji.

S obzirom na to da je većina domova zdravlja pretvorena u kovid centre, Meridian im je donirao pakete sa raznovrsnim medicinskim materijalom, zaštitnim maskama i sredstvima za higijenu.

Ovu pomoć dobilo je više od 60 domova zdravlja u Inđiji, Valjevu, Mladenovcu, Smederevu, Barajevu, Negotinu, Zemunu i Beogradu. Zatim, u Borskom, Zaječarskom i Pomoravskom administrativnom okrugu.

Nakon podrške bolnicama, kladionica Meridian se pridružila opremanju improvizovane kovid bolnice u okviru banje Selters. U poznatom banjskom lečilištu smešteni su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Svakako, podrška Meridiana bolnicama u Srbiji ovim nije završena. U narednom periodu očekuje se obilazak zdravstvenih ustanova u ostalim krajevima, kao i niz drugih akcija pružanja pomoći.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Podrška Meridiana bolnicama u Srbiji je značajna u borbi protiv korona virusa”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.