Popadić: Mešanje vakcina nije štetno 1Foto: Screenshot YouTube/N1

Mešanje vakcina ne može da škodi pacijentima, bez obzira što nije ispitano na velikom broju pacijenata, smatra imunolog Dušan Popadić.

On je, gostujuću na RTS-u, najavio da će se izaći  sa preporukama ko bi trebalo da primi treću dozu vakcine, ali da nikoga neće terati na to.

„To su na prvom mestu stare osobe i osobe koje su na nekim imunosupresivnim ili antiinflatornim tretmanima zbog nekih svojih osnovnih zapaljenskih bolesti“, rekao je Popadić.

Popadić je ponovio da je neophodno da se nosi maska zato što „ne znamo na koga ćemo naleteti, odnosno ne znamo koju ćemo dozu virusa primiti u susretu s tim osobama“.

On je naveo i kako bismo mogli da odabremo treću dozu koju ćemo primiti.

„Ja bih preporučio neku od vakcina koja je zasnovana na RNK tehnologiji – to su ‘Fajzer’ i ‘Moderna’, svakako ne može da šteti, može da koristi. Ali isto tako ako je neko primio dve doze kineske i želi da nastavi imunizaciju tom vakcinom, ni na koji način ga ne bi ograničavao i preporučio bih da primi i treću dozu kineske“, savetuje Popadić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Popadić: Mešanje vakcina nije štetno”

  1. Pitanje za doktora: može li se kao treća doza uzeti koktel kineske i fajzerove, sa prstohvatom majčine dušice, kao i da li oni koji bi želeli malo jači koktel treba da pojačaju kinesku ili američku komponentu, ili se može umesto majčine dušice dodati malo ruske vakcine?

  2. Kada ste ispitivali i gde ste objavili sve te „tvrdnje“??? Lupeta ko šta stigne i onda se čude što narod neće da se vakciniše. Ovo su pravi antivakseri!! Čuj mešanje vakcina nije štetno – pa i mešanje pića je štetno. Najmanje što se desi je da konzumenta sutradan boli glava!!!

  3. Bravo. Mešanje vakcina je prava stvar, obavezno treća vakcina da bude „Sputnjik“ ili „Sinofarm“

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.