Popović: Stiglo još 50.000 doza prve komponente vakcine Sputnjik V 1Foto: Inovacije.gov.rs

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla jutros je pristiglo još 50.000 doza prve komponente ruskih vakcina Sputnjik V iz fabrike „Biokad“ u Sankt Peterburgu, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović je u pisanoj izjavi rekao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije.

On je dodao da je „Srbija i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina“.

„To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsednika Vučića“, rekao je Popović.

On je rekao da je ugovorena nabavka dva miliona vakcina iz Rusije i da očekuje da do kraja marta odnosno tokom prve polovine aprila sva ugovorena količina vakcina bude isporučena.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Popović: Stiglo još 50.000 doza prve komponente vakcine Sputnjik V”

  1. Prva komponenta ? ? ? a druga ? ? ? . . .niko nikada nije objasnio gradjanima ( osim moje malenkosti ) da se vakcina “ Sputnjik V “ sastoji od dve razlicite komponente koje ne reaguju jedna bez druge . . . dakle . . . prvo vakcinacija pa revakcinacija pa period od oko 30 dana ( tako kazu na Zapadu ) pa raekcija imunitarnog sistema sa anti telima . . . takodje ni gradjani ( verovatno ) neznaju da je potrebno bar 40 dana od vakcinisanja kineskom vakcinom ( obe inekcije ) Sinofarm za reakciju imunitarnog sistema . . .

    • Е па маленкости, баш ти хвала. Сад је све јасно, а живели смо у мраку до твоје објаве ! ! !

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.