Posle Gimnazije i srednja Ekonomska škola u Čačku prekinula nastavu zbog nedolaska učenika 1Foto: Pexels

Još jedna škola u Čačku – srednja Ekonomska prekinula je danas nastavu jer se u prvoj smeni nije pojavio veliki broj učenika, rekao je direktor škole Vladan Nicović.

Nicović je rekao novinarima da je na rođendanu učenika Gimnazije koji je proslavljen tokom vikenda u jednom čačanskom hotelu, na kome je bila prisutna i osoba iz inostranstva kod koje je potvrđen korona virus, prisustvovalo i nekoliko učenika iz Ekonomske škole.

„Nastava je prekinuta nakon drugog časa, jer su se od jutros javljali roditelji dece koja su takodje bila na proslavi 18. rođendana na kome je prisustvovala i jedna osoba iz inostranstva kojoj je potvrđen korona virus. Tim učenicima je savetovano da budu u izolaciji i da se obrate Zavodu za javno zdravlje“, rekao je Nicović.

On je dodao da od 360 đaka koliko ih ima u prvoj smeni u Ekonomskoj školi, na časove jutros nije došlo 85 učenika.

„Odluku da prekinemo nastavu doneli smo preventivno i izdat je nalog da se izvrši dezinfekcija svih prostorija u školi“, rekao je Nicović.

Nastava je jutros prekinuta i u Gimnaziji u Čačku jer više od polovine učenika nije došlo u prvu smenu.

Dirkotr Gimnazije Ivan Ružičić rekao je novinarima da pretpostavlja da mnogi učenici nisu došli iz straha zbog koronavirusa, pošto su učenici jednog odeljenja bili na rođendanu gde se nalazila i osoba iz inostranstva, a kod koje je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Tih 15 učenika Gimnazije nalazi se u samoizolaciji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Posle Gimnazije i srednja Ekonomska škola u Čačku prekinula nastavu zbog nedolaska učenika”

  1. Bravo za direktore jer očigledno je da se Šarčević bori za svoju decu a mi moramo za našu decu a ovo je pravi način.Podrška direktorima jer štite svoje đake a ne politiku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.