Prvi slučajevi korone u Srbiji registrovani još 1. marta, ali prećutani (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ZSOLT SZIGETVARY

Gostujući na RTS-u, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je da je prva infekcija korona virusom u Srbiji izolovana 1. marta.

Kako navodi portal Nova S, građanima je, pak, rečeno da je prvi slučaj otkriven pet dana kasnije – 6. marta, dva dana nakon što su bili raspisani izbori, i dan nakon što je SNS skupio potpise i predao ih Republičkoj izbornoj komisiji,

“Bio je u pitanju importovani slučaj – ta osoba je izolovana, hospitalizovana i nije se dalje proširilo”, rekla je dr Kisić u emisiji “Oko” na Radio-televiziji Srbije.

Ova informacija – da je prvi slučaj korona virusa otkriven 1. marta – predstavlja novost za građane Srbije: javnost je o datumu pojavljivanja korona virusa u Srbiji obaveštena 6. marta, na konferenciji za medije ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je tada potvrdio da je u Srbiji izolovan prvi slučaj.

Dr Kisić je na RTS-u rekla i da je dva dana kasnije – dakle, 3. marta – zabeležen i drugi slučaj koronavirusa u Srbiji:

“Tu se već desila lokalna transmisija”, rekla je dr Kisić.

Nova.rs objavila je svoje tumačenje da odgovor u prećutkivanju ovih slučajeva, verovatno, leži u događajima koji su se desili između 1. i 6. marta.

„Tog 1. marta, predsednik države se nalazio u poseti SAD i tada se sastao sa Majklom Kirbijem i Metjuom Palmerom. Posetu Americi Vučić je završio 3. marta, a sutradan, 4. marta je raspisao parlamentarne izbore. Dakle, tri dana nakon što je otkriven (ne i obznanjen) prvi slučaj korona virusa u Srbiji. Odmah po raspisivanju izbora, ogroman broj ljudi je otišao u mesne i lokalne odbore SNS-a da priloži svoj potpis za listu “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, ocenjuje portal Nova.rs.

Prvi slučajevi korone u Srbiji registrovani još 1. marta, ali prećutani (VIDEO) 2

Nova S, naovodi da fotografije iz tabloida svedočile su o ogromnim gužvama u prostorijama SNS-a tokom 4. i 5. marta – danima nakon što je otkriven prvi slučaj korona virusa, koji je još uvek bio nepoznat javnosti.

Potpisi su, podsećaju skupljeni u rekordnom roku i 5. marta je SNS predala potpise Republičkoj izbornoj komisiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

33 reagovanja na “Prvi slučajevi korone u Srbiji registrovani još 1. marta, ali prećutani (VIDEO)”

  1. Ovo je već za pokretanje hitne krivične odgovornosti Predsednika Srpske Nakaradne Sekte i kompletnog državnog vrha sa sve lokalnim kabadahijama-dupeliscima.

    • Apsolutno tacno!!!
      Prva srpska zrtva korone, Kikindjanin, vratio se iz Milana u februaru i nije dobio nikakve instrukcije drzave o samoizolaciji.
      To je bilo vreme kada su se davale doktorske, napredne „preporuke o odlasku u Italiju u soping“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.