Radojičić: Preko pola miliona revakcinisanih građana u Beogradu 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je danas na svojim društvenim mrežama da je u Beogradu do sada revakcinisano preko milion ljudi, tačnije 500. 967 osoba, odnosno 36 odsto punoletnih građana.

– U toku jučerašnjeg dana vakcinisalo se 8.330 građana, pa je sada ukupan broj punoletnih vakcinisanih građana u Beogradu 630.782, odnosno 45,5 odsto – rekao je gradonačelnik Radojičić.

On je istakao da je do sada u našoj prestonici ukupno aplikovano 1.131.749 doza vakcine.

– Veoma sam ponosan na rezultate vakcinacije u Beogradu. Beograd je jedan od najuspešnijih gradova u regionu kada je reč o organizaciji vakcinacije i rezultatima koje smo postigli – istakao je Radojičić.

Uskoro se bližimo broju kada će polovina punoletnih građana u našoj prestonici biti revakcinisana, dodao je on.

– Sa rezultatom od 50 odsto revakcinisanih punoletnih sugrađana polako se približavamo povratku u normalne životne tokove. Omogućili smo mobilne punktove u gradu, autobuse za vakcinaciju, kao i vakcinaciju u tržnim centrima. Građani mogu da biraju vakcinu kojom žele da se vakcinišu. Niko ne treba da propusti priliku da se vakciniše pod ovako olakšanim uslovima i zato još jednom pozivam sve građane da to učine što pre – zaključio je Radojičić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.