Ranković (Sindikat RB Kolubara): Smena Zorane Mihajlović ili generalni štrajk 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Predsednik Sindikata Rudarskog basena Kolubara Miodrag Ranković danas je najavio da je će biti organizovan generalni štrajk ukoliko ministarka rudarstva i energertike Zorana Mihalović ne bude smenjena, navodeći da ona zastupa interese lobija uvoznika struje.

„Ostajemo pri zahtevu da Zorana Mihaujlović bude smenjena sa funkcije ministarke rudarstva i energetike zbog toga što je glasnogovornik lobija koji se zalaže za otkazivanje izgradnje Termoelektrane ‘Kolubara B’ i brzo gašenje svih termo pogona za proizvodnju struje u Srbiji, a, koji, u prvom redu, čine uvoznici struje i investitori u vertroparkove“, rekao je Ranković za list Danas.

Kako je naveo, „očekivali smo da će ministarka Mihajlović pozvati naše predstavnike na razgovor nakon protestnog zbora koji smo organizovali u ponedeljak ali ona to nije učinila već je razgovarala sa Milanom Đorđevićem, predsednikom Sindikata radnika EPS koji podržava njene stavove“. „On ne predstavlja interese rudara Kolubare jer mu je na zboru koji smo održali izglasano nepoverenje. U slučaju da Zorana Mihajlović ne bude smenjena, organizovaćemo generalni štrajk kako bi se ostvario taj i svi naši drugi zahtevi“, rekao je Ranković.

Ranković je istakao da će krajem ove sedmice ili sledeće razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kome će, tom prilikom, biti predočeni problemi s kojima se rudari suočavaju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Ranković (Sindikat RB Kolubara): Smena Zorane Mihajlović ili generalni štrajk”

  1. Eto prilike da se pridružimo rudarima i smenimo ih sve. Ali nema nikoga da nas organizuje.

    • Takvom „prinipijalnošću“ nećete smeniti nikoga. Zorana Mihajlović se zalaže, barem načelno, jer ne verujem političarima, za postepen prelazak na zelenu energiju. To bi trebalo da traje do 2050, jer niko nije lud da odmah gasi rudnike i termoelektrane. Rudari su protiv toga. I sada bi ste vi, koji se pridružujete i protestima zelenih, da stanete i na sasvim suprotnu stranu, na stranu rudara. To samo govori da vi nemate morala, pa niste ništa bolji od ovih trenutnih. Bitno vam je samo da se dočešate vlasti.

  2. …agresivni narcis:“Pa,šta!-Nije tako mislala!-Mi uopšte ne mislimo,a trošimo vaše pare!!

  3. Ne razumem strajk. Znaci gradice se jos jedna trovacnica gradjana ugljen monoksidom, pm cesticama, cadji i ko zna cime do 2050. Ionako jedva disemo, jedino opravdanje za gradnju moze biti jeftinija cena el. energije. Za ministarku nemam nista pozitivno da kazem ali ovo veze s vezom nema. Kinezi ce nam potrovati narod.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.