Ranković (Sindikat RB Kolubara): Smena Zorane Mihajlović ili generalni štrajk 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Predsednik Sindikata Rudarskog basena Kolubara Miodrag Ranković danas je najavio da je će biti organizovan generalni štrajk ukoliko ministarka rudarstva i energertike Zorana Mihalović ne bude smenjena, navodeći da ona zastupa interese lobija uvoznika struje.

„Ostajemo pri zahtevu da Zorana Mihaujlović bude smenjena sa funkcije ministarke rudarstva i energetike zbog toga što je glasnogovornik lobija koji se zalaže za otkazivanje izgradnje Termoelektrane ‘Kolubara B’ i brzo gašenje svih termo pogona za proizvodnju struje u Srbiji, a, koji, u prvom redu, čine uvoznici struje i investitori u vertroparkove“, rekao je Ranković za list Danas.

Kako je naveo, „očekivali smo da će ministarka Mihajlović pozvati naše predstavnike na razgovor nakon protestnog zbora koji smo organizovali u ponedeljak ali ona to nije učinila već je razgovarala sa Milanom Đorđevićem, predsednikom Sindikata radnika EPS koji podržava njene stavove“. „On ne predstavlja interese rudara Kolubare jer mu je na zboru koji smo održali izglasano nepoverenje. U slučaju da Zorana Mihajlović ne bude smenjena, organizovaćemo generalni štrajk kako bi se ostvario taj i svi naši drugi zahtevi“, rekao je Ranković.

Ranković je istakao da će krajem ove sedmice ili sledeće razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kome će, tom prilikom, biti predočeni problemi s kojima se rudari suočavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari