Raspisan novi konkurs za generalnog direktora RTS-a 1Foto: Medija centar

Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije raspisala je javni konkurs za imenovanje generalnog direktora te medijske kuće, pošto u prethodnom nijedan od kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova članova Upravnog odbora.

Predsednik UO RTS Vladimir Vuletić rekao za RTS je da se nada da će se ovaj put prijaviti veći broj kandidata.

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u „Službenom glasniku“ RS, jednom dnevnom listu i na sajtu RTS.

Upravni odbor će imenovati generalnog direktora Radio-televizije Srbije u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, u skladu sa važećim Pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od 8 dana od dana donošenja odluke o izboru.

„Meni ostaje samo da se nadam da će se mnogo veći broj kandidata prijaviti. Žao mi je kada čujem pre neki dan, nije ni bitno gde i ko je izjavio, da bi Upravni odbor trebalo da iznedri novog direktora. Dakle, ne možete vi da iznedrite ništa ukoliko se ne prijavi dovoljan broj kvalitetnih kandidata. Tek tada možete da primenite one kriterijume koji su važni za izbor kvalitetnog čoveka“, rekao je Vuletić gostujući u Jutarnjem programu RTS.

U ponedeljak je Upravni odbor RTS saopštio da nije izabran generalni direktor i da je raspisan novi konkurs.

Na konkurs se mogu javiti osobe koje imaju državljanstvo Republike Srbije, prebivalište na njenoj teritoriji i visoku stručnu spremu.

Uslov je da je kandidat ugledan stručnjak iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa, kao i da ima najmanje 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Raspisan novi konkurs za generalnog direktora RTS-a”

  1. Zasto narcisoidni Vuletic ne konkurise i izabere sebe? Ionako znamo svi ko uredjuje RTS, a ne sedi tamo…

  2. Raspisan je konkurs za izbor generalnog direktora RTS, ne zna se koji je po redu. Što li gube vreme, kada je konkurs izgubio funkciju u ovoj novoj naprednoj demokratiji društva. VD stanje izbacilo je konkurse kao zakonska forma već deset godina u nazad. Zašto da gube vreme, kada je sve, pa i beda, u VD stanju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.