RTSFoto: Miroslav Dragojević

Treća javna rasprava o programu Radio-Televize Srbije (RTS) održana je danas u Gradskoj kući u Zrenjaninu u organizaciji Programskog saveta RTS.

Ekonomista iz Zrenjanina Lazar Erne je rekao da RTS-u nedostaju emisije o finansijskim temama, a Ružica Tomić iz Udruženja za pomoć MNRO rekla da RTS malo pažnje poklanja humanitarnim i sličnim organizacijama.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura je kao dobru ocenio saradnju s RTS-om, dok je predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Mirko Krlić rekao da je RTS „najbolja televizija u ovom delu Evrope“.

Krlić je kazao da u programu RTS-a nedostaje program namenjen deci i najavio da će predložiti da se, pored kulturnog i sportskog dnevnika, uvede i „politički ili stranački dnevnik“ da bi „svi mogli dobiti termin“.

Predsednik Programskog saveta Milivoje Pavlović je rekao da je „vrlo zadovoljan kvalitetom i kulturom dijaloga… u nekoliko gradova, a danas smo čuli veoma pozitivne ocene dometa našeg radio i TV-programa“.

U susretu s građanima, pretplatnicima, slušaocima i gledaocima RTS, sagledava kako oni ocenjuju domet i sadržaj programa i kako koriste svoje „pravo da znaju sve“, te u kojoj meri im RTS nudi blagovremene i objektivne informacije, rekao je Pavlović.

Potvrdio je da je bilo „i izvesne kritike kao i nekoliko veoma dobrih sugestija“ o tome kako da RTS se bolje izveštava o lokalnim zbivanjima, a bilo je i primedbi na pokrivenosti RTV-signalom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Rasprava o programu RTS: Pored kulturnog i sportskog, uvesti i politički dnevnik”

  1. Gospodin Krlić prvo izgovori da je RTS „najbolja televizija u ovom delu Evrope“, a onda se nalupeta da toj najboljoj televiziji nedostaje više od polovine programa da bi bila čak i osrednja. A onda odvali još veću glupost, kako toj najboljoj televiziju u ovom delu Evrope, osim kulturnog i sportskog Dnevnika, nedostaje i politički, to jest stranački, da bi sve stranke mogle da se predstave. Da li je ovom rečenicom ponovo „sahranio“ Bujoševića i Stefanovića, jer je ona očigledno priznanje da u centralnom, drugom Dnevniku RTSa, a i u postojećim emisijama, toga nema?! Ne smeta najboljoj televiziji da bude najbolja što nema ni dečijeg, ni naučnog, ni obrazovnog, ni umetničkog programa ni što je informativni više dezinformativni bez tog stranačkog Dnevnika. Ne smeta joj ni to što nema emisija na jezicima manjina. Zato je među najbolje televizije u Evropi svrstavaju emisije o finansijama i to baš zato što ih, takođe, nema! Jer da ih ima bilo bi jasnije gledaocima RTSa na šta je potrošeno 96 miliona evra prihoda samo za, recimo, 2018. godinu.

  2. kada omogućite kritičku reč na tom RTS onda se javite nama građanima da vas ocenjujemo, do tada vi ste samo još jedno propagandno sredstvo vlasti sa nacionalnom frekvencijom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.