Foto: FoNet SRS/ Medija Centar

Na zamerke da Šešelju nije mesto na televiziji jer je haški osuđenik, naš sagovornik ne haje.

– Navijam za sve koje je Hag osudio. Oni su njega osudili samo da ne bude da je on pobedio, i da mu ne bi platili odštetu. Ja to tako shvatam. Kao i sudija Antoaneti, sa kim se slažem. Od Šešelja se može puno naučiti. On je profesor univerziteta još iz vremena SFRJ, ali i stručnjak za medicinu, mafiju, kuvanje… Učestvuje u svim temama i praktično mene spašava. Ja polako posustajem, a on me odmenjuje – kaže Marić.

U nekoliko emisija uspeo je da spoji nespojivo. Jedan do drugog sedeli su i uljudno razgovarali Vojislav Šešelj, gej aktivista Predrag Azdejković i kontroverzni estradni doktor Miroljub Petrović.

– Šešelj i Petrović su se zarekli da će oženiti Azdejkovića. Verujem da će u tome i uspeti. Oni su tako dobri Srbi, da će im neka Srpkinja na kraju poverovati i udati se za Azdejkovića – smatra Marić.

Vojislav Šešelj je bio iznenađen pitanjem zbog čega je sa neistomišljenikom sedeo u istom studiju i razgovarao mirnim tonim.

– On je ljudskog biće, što ne bih mirnim tonom razgovarao sa njim, neću valjda da ga tučem – poručio je Šešelj. Kod Marića često gostuje jer, kako kaže, diže rejting televiziji.

– Marić je procenio, a ima i realne pokazatelje, da kad god gostujem kod njega, televizija mu je najgledanija i bukvalno „ubija“ Pink u tom terminu. Svaki put imam nešto da kažem i stručnjak sam na sve teme – navodi Šešelj. Na kritike se ne obazire jer, kako kaže, dolaze od izdajnika.

Direktorka Beogradskog centra za ljudska prava Vesna Petrović nije želela da komentariše česta Šešeljeva pojavljivanja na Hepi televiziji kratko poručivši: „Nisam iznenađena. To je Marić“.

Podsetimo, Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila izreklo je Šešelju pravosnažnu presudu od 10 godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca 1992. godine. Lider radikala je 6. maja pokušao da održi miting u tom mestu, ali ga je policijski kordon sprečio, te je govor održao u obližnjem selu Jarak. Nedavno je u Hrtkovcima kupio kuću.