RHMZ: Očekuju se porasti vodostaja reka, sunčano u sredu i za vikend 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Danas i sutra, dodaju u RHMZ, očekuju se porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Kolubari sa pritokama, Skrapežu, Bjelici, gornjem toku Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Lepenici i Resavi sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su manja lokalna izlivanja.

Prognoza vremena kaže da će u sredu biti pretežno sunčano i toplije, a da će u toku noći između srede i četvrtka u Vojvodini biti prolazno naoblačenje mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

„Zatim promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a samo za vikend pretežno sunčano i toplo“, navodi se u prognozi RHMZ do 17. jula.

Čuvena norveška prognoza yr.no, za koju mnogi nezavnično tvrde da je najpouzdanija, pokazuje da će u Beogradu kiša padati još sutra i u petak, a da će se ostalih dana, do sredine sledeće sedmice, smenjivati sunčano i oblaćno vreme. Temperature će biti između 24 i 28 stepeni.