Ružić: Obrazovni sistem se pokazao rezistentnim, trećina zaposlenih vakcinisana 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da se epidemiološka situacija popravlja što je uticalo na preporuku Kriznog štaba za borbu protiv korone da se i „drugi ciklus osnovne škole i srednjoškolci vrate u školske klupe, po modelu 1. septembra“.

„Korona nije našla mesto za transmisiju u obrazovnom sistemu, ovaj sistem je pokazao rezistentnost, a mere koje smo donosili (za obrazovni sistem) bio je delić mozaika da se na sveobuhvatan način suzbije korona“, rekao je Ružić za Radio televiziju Srbije.

Na pitanje koliko je osoba zaraženo u obrazovnom sistemu, on je naveo te broje nisu prelazila dva ili tri procenta, kad govorimo o zaposlenima, a što se tiče dece jedan ili 1,5 procenat, podsetivši da je u Srbiji osnovnih i srednjih škola 1 700.

„Taj precenat je minoran u odnosu na opsolutni broj učesnica čitavog procesa“, rekao je Ružić.

On je naveo i da je prirodno da u urbanim sredinama, kao što su Beograd i Novi Sad bude veća koncentracija zaraženih, što ne znači da su se zarazili u školama i na fakultetima.

Prema njegovim rečima su, oko 55.000 zaposlenih prosvetnih radnika i vannastavnog osoblja koji rade u prosveti, vakcinisani.

„To je nešto malo više od trećine, što je dobar pokazatelj, ali želim da pozovem sve ostale da to učine“, rekao je Ružić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ružić: Obrazovni sistem se pokazao rezistentnim, trećina zaposlenih vakcinisana”

  1. Bravo Ružiću, vidi se da si čovek koji je svaki dan na terenu i ima pravu sliku o situaciji…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.