„Naša država postala je fašistoidna tvorevina koja svoju decu uči mržnji. Mi, antifašisti Vojvodine, zahtevamo i javno izvinjenje, i poručujemo vam da konačno počnete da postupate po zakonu i ljudskosti, jer ovo društvo nema više razumevanja za vaše obesti“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju SAV Vojvodine, dodaje se da je AD Politika, čiji je generalni direktor ujedno i glavni i odgovorni urednik Politikinog zabavnika, u vlasništvu države i da je Politikin zabavnik namenjen najmladjim članovima društva.

„Podsećamo javnost da je Dimitrije Ljotić i pre i tokom Drugog svetskog rata veoma rado saradjivao sa nacističkim vlastima, da je Jevreje predstavljao kao kiselinu koja razara društva“, navodi se u saopštenju i dodaje da je su „Ljotićevi Srpski dobrovoljački odredi 21. oktobra 1941. godine u Kragujevcu hapsili sugradjane svih nacija i kultura“ i da je tog dana hladnokrvno ubijeno više od 2.500 ljudi.

U poslednjem broju Zabavnika, od 18. januara 2019, navodi se da je Dimitrije Ljotić „osudjivao pogrome Jevreja“, „brinuo o redu u Srbiji“, te da je veliki broj srpskih masona „spasao iz logora“.

Povezani tekstovi