Šegačili se sa izgladnelim ljudima u logorima u BiH 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) pokrenuo je na poslednjoj sednici postupak protiv TV Hepi, po prijavi koju je podneo Helsinški odbor za ljudska prava. Postupak je pokrenut zbog sadržaja emisije Dobro jutro, Srbijo autora i voditelja Milomira Marića.

– Prijava se odnosi na prilog o logorima u Bosni, gde su fotografije izgladnelih ljudi bile predmet šegačenja. Hepi će biti pozvan da se izjasni o tome. Mislim da je veoma dobro ukoliko Savet odluči da se izrekne neka mera toj televiziji, jer se ne radi o nekim rijalitiji i sličnim standardno kontroverznim sadržajima i emisijama, već je u pitanju direktna diskriminacija po rasi, veri i ozbiljno kršenje zakona, kaže za Danas Judita Popović, članica Saveta.

Protiv te televizije pokrenut je još jedan postupak, zbog dešavanja u istoj emisiji, kada je Vojislav Šešelj kao gost Milomira Marića vređao vladiku Gligorija i novinarku iz Republike Srpske, navodi Popović.

Takođe, postupak je pokrenut i protiv TV Pink zbog scena eksplicitnog nasilja prikazanih u rijaliti programu Zadruga, emitovanom 1. marta.

Radomirović (UNS): O učešću u Radnoj grupi danas

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović najavio je da će predstavnici tog udruženje danas odlučiti da li će nastaviti da učestvuju u radu Vladine Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara, saznaje Danas.

– Pred Radnom grupom je veliki posao koji se ne može dobro uraditi bez udruženja koja su je napustila. U petak će biti održana sednica Izvršnog odbora UNS-a na kojoj ćemo razgovarati o daljem učešću u Radnoj grupi, izjavio je Radomirović za naš list.

Podsetimo, tokom protekle nedelje iz tog tela koje je formirano u saradnji Vlade Srbije, odnosno Kabineta premijerke Brnabić i novinarskih udruženja, istupili su predstavnici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Asocijacija medija, Asocijacija nezavisnih medija, Fondacija Slavka Ćuruvije i Lokal pres.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.