SPO: Četnici Sever nasrtali na članove stranke i palili njenu zastavu na Ravnoj gori 1Foto: SPO

Srpski pokret obnove (SPO) saopštio je da najoštrije osuđuje rušenje jarbola i paljenje stranačke zastave navodeći da je to na Ravnoj gori uradila grupa ljudi u majicama s natpisom: „Četnici Sever“.

„Do huliganskog napada došlo je na imanju SPO, u neposrednoj blizini spomenika generalu Mihailoviću oko 14.30, pošto je bio završen zvanični program obeležavanja 78. godišnjice ustanka Ravnogorskog pokreta protiv nacističke okupacije Kraljevine Jugoslavije“, navedeno je u saopštenju.

Stranka je navela da su pripadnici MUP-a Srbije sprečili vandalski čin većih razmera, jer su „intervenisali i prekinuli agresivno ponašanje grupice izgrednika i očiglednih političkih provokatora, koji su fizički nasrtali na članove SPO“.

„Očekujemo da će privedena trojica napadača biti procesuirana za nedelo na Ravnoj gori, posle skupa koji je mirno protekao, kao i svi ostali u proteklih 29 godina, od kako SPO na ovoj planini organizuje Sabore“, ističe se u saopšenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

21 reagovanja na “SPO: Četnici Sever nasrtali na članove stranke i palili njenu zastavu na Ravnoj gori”

 1. Četnici, kao ponosa i dike vredni borci, postojali su u prvom i posle prvog svetskog rata. Kvisliška vojska, koja je preuzela njihovo (nekada) časno ime, u drugom svetskom ratu i čije ime se i danas zloupotrebljava u politikantske svrhe, je u potpunosti obezvredila taj naziv. Danas se pojam četnici isključivo povezuje sa drugim svetskim ratom a to znači da se zločinci poistovećuju sa oslobodiocima da se fašistički saradnici poistovećuju sa antifašistima, da se izdajnici poistovećuju sa patriotama. SPO je među prvima počeo da se tako ponaša (kasnije su nastali SRS, SNO i sl.) i da promoviše laž. Čemu se danas čude što su (njihovi) huligani počeli da se ponašaju kako i dolikuje huliganima, rušilački.

  • Prvo je nastala SNO (Mirko Jović, Vuk Drašković i Šešelj). Onda su kumovi osnovali SPO, da bi se potom Šešelj ‘otcepio’ i osnovao SČP (Srpski Četnički Pokret). Sve u svemu sve sam ološ, koji je uz sadejstvo DB-a imao za cilj da razredi / ublaži otpor Miloševiću… Slažem se sa Vama oko četničkog pokreta uopšte: Četnici iz balkanskih i Prvog Svetskog Rata i „oni“ iz Drugog i ratova 90-tih su neuporedivi. Ovi drugi su mahom ološ, siledžije i ratni profiteri…

 2. Nema nikakve sumnje da su ovo uradili kriminalci iz sastava vučićevog jurišnog batinaškog odreda. Njihovom fireru smeta sve što nije u njegovu čast i slavu,i sve što nije pod njegovim poganim barjakom. Ovim nipošto ne žalim i ne branim onu hulju,bednika i prevrtljivca vuka draškovića i njegov propali i beznačajni SPO. Potsetio bih još samo na činjenicu kako drašković, u periodu svojeg ministrovanja ministarstvom spoljnih poslova u DOS-ovoj vladi,onda kada je ponizno ljubio ruke madlin olbrajt,pune dve godine NIJE ODLAZIO na proslavu u Ravnoj gori. Naravno,lični interesi su mu tada bili drugačiji,a lični interes je oduvek bio draškovićev prioritet i zvezda vodilja. Nije se tada taj interes vezan za državni budžet,ministarsku fotelju i brojne privilegije,a koji je podrazumevao evropski put poklapao s ravnogorskim antievropskim imidžom kojeg simbolizuju nož u zubima,mrtvačke glave,pečeni jaganjci i pijani četnici. Da je pameti,morala,dostojanstva i časti kod ravnogoraca,kao što nije,već tada (kad dve godine nije dolazio jer mu nije bio interes da dolazi) bi doživotno zabranili tom kameleonu i podrepašu dolazak na Ravnu goru.

  • Vuk nije bio u Dosovskoj vladi nikada, SPO nije bio u toj koaliciji…on je bio ministar u Milosevicevoj saveznoj vladi i napustio je negde pre bombardovanja 99…sada je opet u koaliciji sa svojim drugarima!

   • Asteriks,od svega što ste napisali tačno je samo to da je drašković trenutno u koaliciji s vučićem. Nikada nije bio ni u jednoj miloševićevoj vladi. Funkciju ministra spoljnih poslova obavljao je u državnoj zajednici SiCG,u periodu od 2004.god. do 2007.god.,dok se ista nije raspala. U tom periodu sw i desilo njegovo ogavno i ponizno ljubljenje zakrvavljenih ruku madlin olbrajt. Baš kao što ljubi ruke i današnjem vlastodršcu.

  • A nisu ti bednici nekakvi četnici sever,nego ti smeta Vuk?Ili ti lepo ljubi ruku Putinu,a pošto već držiš Miloševićevu sliku na zidu.

 3. Nema nikakve sumnje da su ovo uradili kriminalci iz sastava vučićevog jurišnog batinaškog odreda. Njihovom fireru smeta sve što nije u njegovu čast i slavu,i sve što nije pod njegovim poganim barjakom. Ovim nipošto ne žalim i ne branim onu hulju,bednika i prevrtljivca vuka draškovića i njegov propali i beznačajni SPO. Potsetio bih još samo na činjenicu kako drašković, u periodu svojeg ministrovanja ministarstvom spoljnih poslova u DOS-ovoj vladi,onda kada je ponizno ljubio ruke madlin olbrajt,pune dve godine NIJE ODLAZIO na proslavu u Ravnoj gori. Naravno,lični interesi su mu tada bili drugačiji,a lični interes je oduvek bio draškovićev prioritet i zvezda vodilja. Nije se tada taj interes, vezan za državni budžet,ministarsku fotelju i brojne privilegije,a koji je podrazumevao evropski put,poklapao s ravnogorskim antievropskim imidžom kojeg simbolizuju nož u zubima,mrtvačke glave,pečeni jaganjci i pijani četnici. Da je pameti,morala,dostojanstva i časti kod Ravnogoraca,kao što nije,već tada (kad dve godine nije dolazio jer mu nije bilo u interesu) bi doživotno zabranili tom kameleonu i podrepašu dolazak na Ravnu goru.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.