Studenti "1 od 5 miliona" pozvali na protest malih maturanata 19. juna 1Foto: Počeloje.rs (Arhiva)

Studenti „Jedan od pet miliona“ pozvali su sve građane i studente na protest đaka, maturanata osnovnih škola sutra, 19. juna ispred zgrade Ministarstva prosvete u 13 časova.

Budući da su se srednjoškolci, kao i pre šest godina, ponovo našli u situaciji da testovi za malu maturu budu provaljeni pred samo polaganje ispita, studenti „Jedan od pet miliona“ smatraju da se time najmlađi u ovoj državi uče da se trud ne isplati i da budućnost mladih ne zavisi od njih samih i njihovog znanja.

Šarčević: Ne vidim razlog da podnesem ostavku

„Srbija nije zemlja u kojoj će se obrazovanje prodavati na internetu i po kuloarima, a ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević prebacivati odgovornost sa sebe na druge“, navode u saopštenju za medije.

Iz tog razloga, u saopštenu postavljaju pitanje „Da li su Šarčeviću i deca samo neka nebitna imena, kao što su mu bila imena profesora sa spiska univerzitetske podrške građanskim protestima #1od5miliona?“

Dodaju da je Srbija postala zemlja u kojoj su lažne diplome normalnost, a državni funkcioneri postavljaju primer javnosti svojim plagiranim doktoratima.

„Da li će sutra cela Srbija stati u odbranu obrazovanja i budućnosti ove države?Studenti i građani, čekamo vas da zajedno podržimo đake i njihove roditelje sutra u 13h ispred Ministarstva prosvete“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, predstavnici malih maturanata dogovorili su se tokom današnjeg protesta povodom odlaganja testa iz matematike da će u sredu doći u škole, ali da neće izlaziti na ispit i pozvali svoje roditelje i članove porodica da im se pridruže i podrže ih u protestu i zahtevima da se poništi maturski ispit.

 

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Studenti „1 od 5 miliona“ pozvali na protest malih maturanata 19. juna”

 1. Koji „studenti“?! Imaju li ti „studenti“ neka imena ili su to isto neki fantomi? Okanite se dece sa uplitanjem u vaše dnevno političke igrarije. I tako im nije svejedno,samo im vi falite!

  • Nazalost, posto se odrasli ne bave politikom nego sede s daljinskim u ruci ili pak ako se bave onda je to jednako urnisanju drzave onda ostaju ovi mali maturanti, a i pomoc onih u pelenama bi nam dobrodosla… tako da nemojmo da izigravamo stit mladima dok im rusimo zemlju svojim „ne tice me se“. Ajte i Vi pa stanite uz njih tamo, mozda napokon nesto dobro iznedrimo.

  • Nazalost, posto se odrasli ne bave politikom nego sede s daljinskim u ruci ili pak ako se bave onda je to jednako urnisanju drzave onda ostaju ovi mali maturanti, a i pomoc onih u pelenama bi nam dobrodosla… tako da nemojmo da izigravamo stit mladima dok im rusimo zemlju svojim „ne tice me se“. Ajte i Vi pa stanite uz njih tamo, mozda napokon nesto dobro iznedrimo.

  • Opet hejtujes, iako bas nista ne shvatas.
   Deca su SAMA izasla na ulice, a studenti pozivaju roditelje da im se pridruze. Ne obratno.
   Hoces imena protestanata? Zasto? Da znate tacno koga da bijete?

   • A,ne,ne,ne…nema nasilja,ali nema tu ništa ni od „protestanata“,jer otkako je SzS preuzeo „1od5miliona“,pravi i iskreni protestanti su vas napustili,a ostala šaka jada od te pošasti zvane SzS. Zato i pokušavate da aktivirate roditelje da bi dobili na masovnosti skupa i ustvari prikazali lažnu sliku,kao „protesta“,a sve to preko leđa dece koja nisu ni završila osnovnu školu. Jel moguće da ste toliko jadni. Pa ne ruši se Vučić tako,nego programom, idejama,radom,znanjem,itd. I da,izneo sam svoje mišljenje,a ne hejtovanje,i ooodlično znam(ne bi verovao koliko),i shvatam o čemu se radi. Ovo što SzS pokušava,bi inače moglo da se,u kulturnim državama,protumači kao očajnički potez.

  • A nije problem kada prvorodjeni dovuce decu iz skola za svoju kampanju „Buducnost Srbije“? A za ove proteste je ministar kriv sa svojom nesposobnoscu.

  • Vlast se poplasila osmaka? Konacno se pojavio neko koga (jos) ne kontrolisu! Napred deco! Oterate gadove, ili bezite iz Srbije.

  • okrene se moj sin tokom polaganja male mature da proveri kako je uradio jedan zadatak i shvati da dete prosvetnog radnika pred sobom ima čist papir koji će se naknadno popuniti. To nije politička igarija, to je igranka malih službenika koji provlače decu tokom školovanja, a potom ih i kao izuzetno nadarene zbrinu na državni kazan. Zbog toga danas imamo loše predavače, lekare koji ne umeju da ubodu dijagnozu, projektante koji ne znaju da projektuju, šahte koje vire ili su udubljene u kolovoz, klizeće potprone zidove…gde god se okreneš svuda haos, jer nikada takvi mali, uklopivi, nisu snosili odgovornost za svoj rad. Nema ovde politike, ovde moraju ljudi koji brljaju da snose odgovornost, jer niko nema pravo da decu izlaže bilo kakvom stresu. Došli su pripremljeni da rade test i briga njih koja karika u lancu je zatajila, oni zahtevaju odgovornost od prve do poslednje karike i u pravu su.

 2. Prenaduvana situacija koju su stvorili frustrirani i suviše zaštitnički nastrojeni roditelji, a deca ko deca.

 3. opozicija u srbiji samo sece i vice na vucica vi morate znati da ste izgubili svaki ugled i poverenje u srbinu tadic je rasturijo demokratsku stranku zorana dindica izda je srbske branitelje u hag nemate vi niki program za srbiju i opstanak srbije i srba u srbiji vucic se sam bori za sve niko vucica ne podrzava za borbu srbije

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.