Foto: Fonet/Dragan Antonić

Jovićev advokat Miloš Gašić je uložio žalbu na tu presudu, Apelacionom sudu u Nišu, koji je reagovao i poništio presudu suda iz Prokuplja.

„Jović vozi frezu, koja je registrovana, a oni ga osuđuju za neregistorvan traktor, iako u zapisniku policije stoji da je vozio frezu. Pritom mu zabranjuju da naredna tri meseca vozi mopede i trocikle. Ovo u mojoj praksi nisam do sada video“, rekao je Gašić agenciji Beta.

U policijskom izveštaju stoji i da je Jović, ustvari, upravljao neregistrovanim motokultivatorom, iako je on trajno registrovan.

Prekršajni Apelacioni sud u Nišu, ukinuo je ovu nesvakidašnju presudu Prekršajnog suda i vratio na ponovni postupak.

Pripadnik saobraćajne policije u redovnoj kontroli saobraćaja, u Kuršumlijskom naselju, zaustavio je Životu Jovića, koji je upravljao motokultivatorom modela „509“, i tom prilikom sačinio zapisnik.

Jović je rekao da je pokušao policajcu da objasni i pokaže dokumentima da je vozilo trajno registrovano, ali da nije vredelo.

Prvostepeni sud u Prokuplju kaznio je Životu Jovića, koji je vozio trajno registrovanu frezu, sa 20.000 dinara, uz koje treba da plati još 2.000 dinara sudskih troškova, i izrekao zabranu upravljanja motornim vozilima uključujući, mopede, lake tricikle i lake četvorocikle.

„Razočaran sam, jer nisam napravio prekršaj. Imam uredna dokumenta da mi je freza registrovana. Ako me osude za nešto što nisam uradio, treba mi deset i više metara drva da bih platio kaznu. Krivo mi je što me terete za prekršaj i traktor koji ne postoje“, kazao je Jović.

Advokat Gašić rekao je da je činjenica da Života Jović nema traktor, i da mu je freza trajno registrovana.

„Prekršajni sudija u postupku nije utvrdio stvarno stanje. I u koliko bude potrebno da Jović ponovo uloži žalbu, to će ga koštati najmanje 33. 000 dinara. Ja ću učiniti sve kako bi Jovića oslobodili ovih nepravednih optužbi“, naveo je Gašić.

O Životi Joviću i ranije su izveštavale BETA i TV Prva.

On je sa ćerkama pešačio sedam kilometara do puta, da bi sačekao prevoz do 35 kilometara udaljene Kuršumlije, kako bi devojčice odveo u vrtić i predškolsko.

Zahvaljujući pisanju medija, donatori su mu pomogli da nađe smeštaj u gradu.

Spornog dana, Života je prevozio metar i po drva, iz Seoca 40 km do Kuršumlije, kako bi deci obezbedio grejanje.

Povezani tekstovi