"Svedočanstvo o jednom nehumanom i korumpiranom režimu na početku 21. veka u Srbiji“ 1Foto: Medija centar

„Andrea Bojanić – Zločin bez kazne“ naziv je knjige koja je predstavljena danas u Medija centru u Beogradu u znak sećanja na sedamnaestogodišnju Andreu Bojanić koja je poginula u saobraćajnoj nesreći.

Aleksandar Mitrović je prvostepeno osuđen na manje od godinu dana kućnog pritvora, ali ni gotovo osam godina kasnije nema sudskog epiloga, podseća N1.

„Koliko je onih koji su u nebo zagledani, tražeći zvezdu padalicu, sa nemom molitvom na usnama?… Koliko je onih što u akordima nekih pesama, traže bar malo mira?… A grad i dalje svetli i u njemu hiljade priča, koje će ostati neispričane…“

Ostaće neispričana i ova priča Andreinog oca jer ona ne može da je čuje niti pročita.

„Tragedija je velika, gubitak je veliki. Mi smo to dete želeli, voleli… nažalost izgubili“, kaže Savo Bojanić

Neće, kaže, da ulazi u političku priču, ali jasno mu je zašto se proces toliko odugovlači. Jasno je to da je Andreu svojim BMW-om usmrtio sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića – Aleksandar. U prvostepenoj presudi dobio je nanogicu na 11 i zabranu upravljanja vozilom na 12 meseci.

Knjiga koja sadrži sudska dokumenta, fotografije a u elektronskoj formi i snimke, prema rečima autora je između ostalog i „svedočanstvo o jednom nehumanom i korumpiranom režimu na početku 21. veka u Srbiji“.

Proces koji bi mogao da se završi za godinu-dve, traje skoro osam i prate ga brojne kontraverze.

„Ne fale dva minuta, fali ceo snimak. Ja sam kao novinar pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja, na osnovu tragova u sudskom predmetu, pisao svim sudskim institucijama za koje sam ustanovio da je kod njih bio snimak. I svi su mi odgovorili da nema snimka“, navodi novinar Filip Mladenović.

Savo Bojanić kaže da nema nameru da se sveti, ali pita se „da li se u Srbiji borimo za život ili za smrt“.

„I Aleksandar, kao okrivljeni, je postao otac – dobio je ćerku. Čestitao sam… jer smatram da zaslužuje. I nek je sretno, neka bude živa i zdrava. Ono što mi ne možemo da vratimo, to je neko ko je preminuo“, kaže Bojanić.

Da ne bismo izgubili još Andrea, advokati traže strože saobraćajne propise, ali i kazne za one koje ih prekrše.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “„Svedočanstvo o jednom nehumanom i korumpiranom režimu na početku 21. veka u Srbiji“”

  1. Gosppodine Savo najiskrenije mi je žao Vas i vašu porodicu a pogotovo Andreje, ovoj bahatoj bagri jedino se može stati „tukom na luk“. Da pojasnim nedaj bože da se mojoj porodici to dogodili ni stotinu Vučića nebi zaštitio porodicu Mitrović od moje osvete jer takvim ljudima nije mesto da žive sa normalnim svetom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.