Tepić: Stojim iza svake svoje reči 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Stojim iza svake reči koje sam izrekla na konferenciji. Ovo su ozbiljne stvari sa kojima se ne smemo igrati. Onako kako se Palma ponaša, ne ponaša se neko ko nije kriv.

To ističe za Danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, upitana da prokomentariše odbranu Dragana Markovića odmah nakon njene konferencije, na kojoj je navela da se MUP-u od prošle godine nalazi telefon u kojem su fotografije i snimci maloletni devojčica, navodno podvođenih na žurkama koje je organizovao Palma.

Naša sagovornica kaže da je bila šokirana kada se odmah nakon objavljivanja njeni saznanja javila Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, navodeći da su u tom telefonu fotografije njenih ćerki, a da Tepić koristi njen lični problem da bi napakostila Markoviću.

– I da Palma nije najavio njeno obraćanje, da je ona to sama uradila, bilo bi jezivo. Još je gore što je on prvo najavio da će se ona oglasiti. Da biste branili Palmu, izlazite u javnost i otkrivate identitet rođene dece. Imena nisam pominjala, čak sam govorila i u muškom rodu. Ni najmanju aluziju nisam dala da se radi o ženi. Ma čije da je dete, uvek ću insistirati da se ono zaštiti. Tako da mi je ovo potpuno neverovatno – naglašava Tepić.

Ona podseća da je upravo Palma prvi spomenuo Biserku Jakovljević, kao organizatorku žurke na kojoj je bio počasni konzul Srbije, profesor Roberto Veraldi.

– Žena koja je bila domaćin žurke na kojoj je bio profesor Veraldi, sada brani Palmu. Uplela se još više otkrivajući identitet svoje dece, sa, kako sama kaže, kompromitujućim fotografijama. Kada je Palma napao Sandu kako je lagala, tražila sam na konferenciji da tužilaštvo ispita Veraldija, odnosno izrazila nadu da će i od njega uzeti iskaz. Jer on ne demantuje ni rečju ono što je Sanda u Utisku nedelje pedantno i detaljno navela, citirajući ga. Drugo, Veraldi se obraća ambasadoru i ceo njegov iskaz se svodi na to „da on ne bi baš da se meša“. Svi znaju da u diplomatskom rečniku to znači „ako ne morate, nemojte da me dirate“ – kaže Tepić.

Ona dodaje da se Palma poziva na to pismo ambasadoru, konstruišući da je Veraldi nešto demantovao, „i upravo on je rekao da je Biserka Jakovljević bila domaćin te žurke, na kojoj se profesoru Veraldiju „obezbedili“ devojke“.

Upitana da li se u telefonu nalaze snimci i fotografije i drugih devojčica, naša sagovornica kaže da na to pitanje ne može da odgovori.

– Znam šta ima, ali ne mogu da vam kažem, jer je zvanično u službenoj proceduri. Isto tako ne mogu da iznosim detalje i o svedoku. Ključno pitanje je zašto policija nije reagovala. Ako nisu tada kada je telefon zaplenjen, što je takođe skandalozno, zašto nisu sada otkad se ova priča otvorila – pita Tepić.

Ona navodi da je u ovom trenutku ima na desetine svedoka koji su spremni da u zaštićenim uslovima i sa garantovanom bezbednošću govore.

– Sigurna sam u autentičnost njihovih izjava. Sve što sam do sada rekla i što znam je iz direktnih saznanja i dokaza svedoka i žrtava. Nisu razmatrani komentari rekla-kazala, zatim na društvenim mrežama, od ljudi koji su nešto čuli ali nemaju dokaza… Ovo su ozbiljne, monstruozne stvari sa kojima se ne možemo igrati – ukazuje Tepić, dodajući da treba imati u vidu okolnosti u kojima se svedoci nalazi i sa koliko moćnim protivnikom se suočavaju.

– Imate čoveka koji je vlast, koji je narodni poslanik, i koji kao svoj paravan i štit koristi brojne javne funkcionere, diplomate i druge goste koje je imao da bi se njima štitio i oprao od onoga što je bilo mimo toga, posle toga, ili u nekim drugim okolnostima. Palma se od početka bavi ucenjivanjem i trgovinom informacijama. Prvo je pretio vlasti – koalicionim partnerima, onda je pretio opoziciji, novinarima, svima… To je ta patologija, tako funkcioniše – kaže Tepić.

Lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu kontaktirali smo u želji da se čujemo sa njegovim advokatom koji bi nam rekao na koji način priprema odbranu, da bi nam Marković rekao da nema advokata jer „nema od čega da se brani“.

– Kažu da sam odao identitet zaštićenog svedoka. Pa ko mu daje status zaštićenog, Marinika i Đilas? Ovo sa poslednje konferencije je dno dna. Mojoj saradnici je pretila sestra od strica jednog opozicionara da će da pokaže slike njenih ćerki – navodi Palma.

Na pitanje kako je ona došla do tih fotografija, naš sagovornik kaže da je jedna od njih slala fotografije svom dečku pa su se posle posvađali, pa ih je najverovatnije on prosleđivao.

– Ni govora nema da su te fotografije sa žurke. Marinika je sve slagala. Advokat mi ne treba jer nisam uradio ništa od onog za šta me ona optužuje. Sve sam demantovao, i „poziv za druženje“ na osnovu kog se dobija posao – 393 žene iz javnog sektora je zbog toga tužilo Mariniku, i Veraldija sam demantovao, i Miću Jovanovića koji je promenio iskaz – zaključio je Marković.

Palma: Što mi ne napiše prijavu?

– Što mi Marinika ne napiše prijavu? Za lažnu prijavu se ide u zatvor – upitao je Marković. Na našu konstataciju da je tražila zaštitu za svedoke, Palma je rekao da svedoci i ne postoje, i da su sve to „njihove fore“, a da su oni koji se navodno plaše – kriminalci, te da zbog toga traže zaštitu. On je juče za TV Pink rekao da je spreman da da izjavu policiji o svim navodima koje je iznela Marinika Tepić i zamolio nadležne institucije da ubrzaju postupak, saopšteno je iz Skupštine grada Jagodina.

Đilas: Očekivao sam od Boška da podrži Mariniku

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas reagovao je juče na izjave Boška Obradovića, koji, kako je naveo, borbu Marinike Tepić i cele demokratske Srbije da se privedu pravdi svi koji su vršili nasilje nad devojčicama, devojkama i ženama u Jagodini – karakteriše kao njenu ličnu predizbornu kampanju.

– Očekivao sam da Boško, kao proklamovani borac za porodične vrednosti, bude prvi u Jagodini, da osudi napad kome je bila izložena Marinika Tepić, ali što je još važnije, da insistira na procesuiranju zločinaca, jer zaštita majki, sestara i ćerki je iznad svake politike. Marinika nije ni u kakvoj predsedničkoj kampanji, ne crta foto-robote predsedničkog kandidata, već se iz dana u dan bori da svaka devojčica i žena bude zaštićena i ne bude žrtva nasilja – istakao je Đilas. On je dodao da svako kome je do toga stalo, mora da podrži istinu i pravdu i da se bori da zločinci budu kažnjeni.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Tepić: Stojim iza svake svoje reči”

  1. Podrzavamo gosp..Mariniku Tepic u svakom njenom ispravnom istupanju protiv korumpirane i kompromitovane vlasti na svim nivoima.Ocekujemo ubrzane ostavke i zatim lustracije pojedinaca i stranaka.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.