Foto: Božidar Petrović/FoNet (Arhivska fotografija)

Kako se navodi u saopštenju Trivan je izrazio punu podršku radu inspekcije u toj oblasti koja je najznačajnije sredstvo za sprovođenje politike zaštite životne sredine.

Trivan je ukazao na značaj dobre saradnje inspekcije Ministarstva sa nadležnim organima koja je ostvarena u borbi protiv nelegalnog zbrinjavanja opasnog otpada.

„Uprkos teškoćama, nastaviće se sa otkrivanjem i suzbijanjem ove vrste kriminala koja predstavlja svojevrsni zločin prema državi i narodu, i tu nema odustajanja“, rekao je Trivan na seminaru namenjenom edukaciji i osnaživanju rada Sektora za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini Ministarstva.

On je naveo da oblast zaštite životne sredine očekuju velika investiciona ulaganja i pomaci u pravcu, ne samo podizanja BDP-a i broja radnih mesta, već, kako kaže, poboljšanja kvaliteta životne sredine.

„U narednom periodu, Sektor za inspekcijski nadzor i predostrožnost u životnoj sredini biće ojačan i brojniji, čime će se stvoriti svi preduslovi za ostvarivanje pune uloge kontrole doslednog sprovodjenja zakona u zaštiti životne sredine“, najavio je Trivan.

Povezani tekstovi