Tužba Poverenice zbog govora mržnje 1Foto: Zgrada Višeg suda u Novom Sadu

Udruženje „Da Se Zna“ saopštilo je da je po njihovoj pritužbi kancelarija Poverenice za zaštitu ravnopravnosti podnela tužbu Višem sudu u Novom Sadu zbog povrede Zakona o zabrani diskriminacije.

Kako navode, kancelarija Poverenice za zaštitu ravnopravnosti postupila je po njihovoj pritužbi povodom teksta Branislava Ristivojevića, profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji je na vrlo maliciozan način okrivio Paradu ponosa i „homoseksualni lobi“ za porast nasilja u porodici, odnosno činjenicu da organi javnog reda i mira štite ustavno pravo na slobodno okupljanje, navodi u saopštenju udruženje.

„Da Se Zna“ pozdravlja ovakav postupak Poverenice. Ovim činom šalje se poruka da zakon ipak ne sme da ostane prazno slovo na papiru i da je neophodno da nadležni organi postupaju u skladu sa zakonskim odredbama i procedurama. Naš tim će nastaviti da prati pisanja u medijima o LGBT zajednici i boriti se svim zakonskim sredstvima protiv i dalje široko zastupljene homofobije u medijskom prostoru”, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Tužba Poverenice zbog govora mržnje”

  1. […] Универзитетског професора Бранислава Ристивојевића казнио је, ових дана, Виши суд у Новом Саду „због повреде Закона о забрани дискриминације”, јер је на сајту НСПМ објавио критику „медијске кампање која прати нови Закон о спречавању насиља у породици” (овде). […]

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.