Tužioci osudili napad građana na svoju koleginicu u Petrovaradinu 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Trojica javnih tužilaca osudili su danas napad građana na zamenicu osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu Svetlanu Benišek Suvajdžić i ocenili da je to još jedan u nizu napada na javnotužilačku organizaciju i nosioce javnotužilačke funkcije.

Učesnici protesta ,,Pravda za Ninu“ u Petrovaradinu, koji je održan 30. jula, zahtevaju odgovornost osumnjičenog koji je svojim automobilom udario i ubio 21-godišnju Ninu Rađenović 6. juna prepoznali su Svetlanu Benišek Suvajdžić.

Potom su blokirali vozilo u kome se nalazila, ne dozvoljavajući joj da napusti parking, a zatim joj otvorili vrata vozila, izlepili ga plakatima, agresivno se ponašali, pretili joj i vređali je, te joj ograničili kretanje, naveli su tužioci u saopštenju.

Dodali su da Svetlana Benišek Suvajdžić živi u Petrovaradinu, u blizini mesta gde su protesti održani.

,,Napad na zamenicu tužioca, samo iz razloga što je nosilac javnotužilačke funkcije, iako ista nije postupala u konkretnom predmetu, predstavlja svojevrstan pritisak na rad javnog tužilaštva i po svom intenzitetu prevazilazi svaku meru javne kritike rada javnog tužilaštva, kao samostalnog i nezavisnog državnog organa“, ocenjuje se u saopštenju.

Naveli su da bilo koja vrsta napada na nosioce javnotužilačke funkcije, kao i sve nosioce pravosudnih funkcija i zaposlene u pravosuđu, koji štite ljudska prava i slobode građana u sudskim i svim drugim postupcima, nedvosmisleno ugrožava njihovu bezbednost, a time i vladavinu prava, te šalje izuzetno lošu poruku svim građanima.

Saopštenje su potpisali vršilac funkcije apelacionog javnog tužioca Milan Tkalac, vršilac funkcije višeg javnog tužioca Branislav Lepotić i osnovni javni tužilac Dejan Rakonić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Tužioci osudili napad građana na svoju koleginicu u Petrovaradinu”

  1. Poštovani tužioci narod mora da vas natera da konačno počnete da radite svoj posao. Ovo što vi radite je parodija na sudstvo, nepoštovanje žrtava,…. Jednom rečju sramota!

  2. Sramota kako su se građani ponašali,nedolično,nehumano,prostački,huliganski,a umalo nisu izvršili javni linč.Policija je to samo njemo gledala.Sramota.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.