U Boru i Majdanpeku po dva nova slučaja korona virusa, Kladovo bez novoinficiranih 1Kladovo ZC Foto: J. B. K.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je das u u Boru evidentirana dva novoobolela od korona virusa, da se oporavilo šest osoba i da je na teritoriji grada 128 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici je na grudnom odeljenju na lečenju 12 kovid pacijenata, juče je na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano 14 osoba dok je u kovid ambulanti “Rudar” obavljeno dese prvih i 14 kontrolnih pregleda.

Nema novoobolelih od virusa korona u kladovskoj opštini u kojoj je aktivno pozitivno šest bolesnika, navodi se u izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo.

U ovoj je opštini korona virusom od početka epidemije bilo zaraženo 1.748 osoba, do sada se oporavilo 1.667, a od posledica virusne infekcije preminulo je 75 pacijenata.

U odnosu na dane vikenda u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek juče je evidentirano nešto više poseta – obavljena su četiri prva i 19 kontrolnih pregleda.

Istovremeno je testirano 28 osoba i kod dve je, od pristiglih 25 rezultata, potvrđeno prisustvo virusa korona. Aktivno pozitivno je 20 bolesnika, od čega je sedam zbog teže kliničke slike hospitalizovano van Majdanpeka.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.