U istrazi koju Specijalni sud vodi protiv tri grupe osumnjičene za ilegalnu tvrgovinu cigaretama od 1996. do 1998. godine saslušano je sedam svedoka, izjavila je juče portparol Specijalnog suda za organizovani kriminal Maja Kovačević -Tomić.
Saslušanja svedoka u slučaju protiv takozvane duvanske mafije, pred istražnim sudijom Specijalnog suda započela su juče i nastaviće se i narednih dana. Maja Kovačević-Tomić rekla je da bi u istrazi „trebalo da bude saslušan veoma veliki broj svedoka“. U slučaju takozvane duvanske mafije vode se tri istrage. Raspisane su i četiri međunarodne poternice za osobama koje su osumnjičene za organizovanje šverca cigareta, Stankom Subotićem Canetom, Mirjanom Marković, Markom Milošević i Bojanom Bajrušević. Iz grupe koju je, prema rešenju o sprovođenju istrage predvodio Stanko Subotić Cane, u pritvoru je 15 osoba, dok se traga za još četvoro osumnjičenih.
U drugoj istrazi protiv Mirjane Marković i Marka Miloševića i Bojane Bajrusević osumnjičeno je još šest osoba, među kojima i bivši direktor Uprave carina Mihalj Kertes koji je u pritvoru zbog optužnice za iznošenje novca iz Srbije na Kipar. Policija je zbog šverca cigareta uhapsila i Sinišu Stojičića, brata nekadašnjeg zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže čija likvidacija još nije rasvetljena. Stojičić je naveden kao organizator treće kriminalne grupe koju čini petoro nekadašnjih funkcionera i službenika policije i carine, a oni su takođe u pritvoru.