U Kladovu, Boru i Majdanpeku veliko interesovanje za imunizaciju protiv sezonskog gripa 1Foto: EPA-EFE/TAN KAIXING

U Kladovu je završena vakcinacija protiv sezonskog gripa jer je u higijensko – epidemiološkoj službi  ovdašnjeg Doma zdravlja upotrebljeno svih hiljadu doza četvorovalente vakcine.

Kladovskoj zdravstvenoj ustanovi je za  imunizaciju rizičnih kategorija stanovništva isporučeno je 800 doza vakcine, a naknadno još 200 doza.

Prema podacima epidemiološke službe Doma zdravlja u Boru više od 1500 osoba primilo je do sada vakcinu protiv sezonskog gripa. Početkom oktobra u Bor je stiglo 2670 doza vakcine, a očekuju se nove količine s obzirom na veliko interesovanje.

Majdanpečkom Domu zdravlja distribuirano je 800 doza vakcine i osim u ovoj zdravstvenoj ustanovi, vakcinacija protiv sezonskog gripa moguća je u zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu i ambulantama u Rudnoj Glavi i Jasikovu.

Od početka imunizacije aplikovano je 636 doza i prema podacima nadležnih u Domu zdravlja preostalo je još 164 doze vakcina u sve četiri zdravstvene ustanove u kojima se vakcinacija sprovodi, saznaje Danas od direktora Doma zdravlja, dr Dragana Fudulovića.

Prema dostupnim podacima, danas u Kladovu, Boru, Negotinu i Majdanpeku nije bilo novih slučajeva korona virusa. Na području Grada Bora, prema poslednjim podacima Zavoda za zaštitu zdravlja u Zaječaru, na korona virus pozitivno je 21 lice, četiri pacijenta su hospitalizovana, jedan je transportovan u Niš, a preostali imaju blage simptome i u kućnoj su  izolaciji.

U Negotinu je, na osnovu podataka od 10. oktobra, bilo osam osoba pozitivnih na korona virus, a prema današnjem preseku stanja u opštini Majdanpek nema novoinficiranih niti aktivno zaraženih Kovidom 19.

Budući da se poslednjih dana u Boru povećava Bor zaraženih, članovi Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere Gradskog štaba za vanredne situacije naložili su komunalnoj inspekciji da pooštri kontrolu poštovanja mera zaštite u ugostiteljsko-trgovinskim objektima i u javnom prevozu.

Kako je to rečeno na konferenciji za medije, primetno je da Borani sve ređe nose maske u prodajnim objektima, na proslavama I drugim skupovima, u javnom prevozu, stoga članovi Štaba za vanredne situacije ne isključuju uvođenje vanrednih mera ukoliko se u narednom periodu pogorša epidemiloška situacija.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U Kladovu, Boru i Majdanpeku veliko interesovanje za imunizaciju protiv sezonskog gripa”

  1. Dom zdravlja u Boru nema nikakvu „epidemiolosku sluzbu“ tako da su svi objavljeni podaci u sluzbi vakcinaseke propagande. Govorim vam istinu kao neposredni insajder.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.