Uhapšena policajka u Zubinom Potoku 1Kosovska policija Foto: kosovopolice.com

Policijska inspekcija Kosova saopštila je danas da su istražitelji uhapsili jednu pripadnicu policijskih snaga sa inicijalima B.T u Zubinom Potoku.

U saopštenju se kaže da je uhapšena u sklopu nastavka jučerašnje operacije koja desila na severu Kosova i drugim opštinama, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Tokom policijske akcije na severu Kosova 28. maja, pritvoreno je 19 policijskih službenika od kojih 11 srpske, četiri albanske i četiri bošnjačke nacionalnosti. Njima je određen pritvor od 48 časova, a istovremeno su suspendovani sa službene dužnosti. Uhapšeno je i deset građana koji su ometali sprovođenje policijske akcije.

Portparol Kfora pukovnik Vićenco Graso, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa da su vlasti u Srbije bile su obaviještene da će doći do akcije hapšenja na severu Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „ne govore istinu“ predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu koji kažu da je vlast u Beogradu bila upoznata sa izvođenjem akcije kosovske policije na sjeveru i da je to lako proveriti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Uhapšena policajka u Zubinom Potoku”

  1. Ovo je jeko važno da međunarodna zajednica shvati koliko je pogrešila što je formirala terorističku organizaciju na KiM. Vreme je da međunarodna zajednica rasformira terorističke jedinice i ostavi Srbe da mirno žive na KiM.

  2. Kako to da se baš pod izgovorom „korupcija“ hapsi samo po severu pokrajine?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.