Valjaonica bakra Sevojno sa po 10.000 dinara stimuliše zaposlene da se vakcinišu 1Foto: Nenad Kovačević

Poslovodstvo Valjaonice bakra Sevojno je odlučilo da sa po 10.000 dinara nagradi zaposlene u toj fabici, koji se budu vakcinisali protiv virusa korona.

Isti iznos biće isplaćen i zaposlenima koji su želeli da se vakcinišu, ali to nisu mogli, zbog zdravstvenih problema, o čemu će morati da prilože potvrdu lekara.

Nataša Pančić, izvršna direktorka Valjaonice bakra, objasnila je da je odluku o novčanoj stimulaciji zaposlenih da se vakcinišu doneo Izvršni odbor tog privrednog društva „kao meru zaštite zdravlja zaposlenih i očuvanja poslovnog procesa“.

„U skladu sa našim opredeljenjem da zdravlje i bezbednost zaposlenih budu na prvom mestu, menadžment kompanije je, na inicijativu vlasnika, doneo odluku da svaki zaposleni koji odluči da se vakciniše i donese potvrdu o obavljenoj vakcinaciji, dobije 10.000 dinara u neto iznosu“, navela je Nataša Pančić u izjavi za Danas.

Ona je potvrdila i to da na tu vrstu nagrade „imaju pravo i zaposleni koji donesu potvrdu lekara o tome da ne smeju biti podvrgnuti vakcinaciji iz opravdanih zdravstvenih razloga“.

„Smatramo da ćemo na ovaj način pozitivno uticati na podizanje svesti naših zaposlenih o važnosti vakcinisanja i brige o zdravlju“, dodala je Pančić.

Ona je podsetila na to da je „u skladu sa strategijom brige o zaposlenima i u saradnji sa Zdravstvenim centrom Užice, prošle godine, otvorena ambulanta u krugu fabrike, tako da zaposleni koji se prijave za vakcinaciju to mogu obaviti u toj ambulanti“.

U fabričkoj ambulanti, kako je navela, već je obavljen prvi krug vakcinacije, a odluka novčanoj stimulaciji, kako je istakla „ima trajni karakter“.

„I zaposleni koji su preležali kovid 19 stiču pavo na nagradu, kada se steknu uslovi za njihovu vakcinaciju“, dodala je izvršna direktorka Valjaonice bakra Sevojno.

Valjaonica bakra u Sevojnu, čiji većinski vlasnik je Ist point metals i koja zapošljava oko 1.100 radnika, za sada je jedina kompanija u užičkm regionu, koja je zvanično objavila da na takav način motiviše zaposlene da se vakcinišu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Valjaonica bakra Sevojno sa po 10.000 dinara stimuliše zaposlene da se vakcinišu”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.