Većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku traži prekid nastave zbog korona virusa 1Foto: Pixabay

Većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku – „Sindikat obrazovanja Čačak“ uputio je danas zahtev Gradskom štabu za vanredne situacije da se u svim školskim ustanovama na teritoriji grada nastava obustavi najmanje 14 dana.

U saopštenju Sindikata se navodi da bi se nastava u čačanskim školama u tom periodu odvijala onlajn, zašta su prema njihovoj oceni škole spremne i koristile bi postojeće platforme koje i sada funkcionišu.

„Razlog za ovakav predlog je naglo povećanje broja obolelih od virusa korona, kako medju zaposlenima u školama, tako i među učenicima osnovnih i srednjih škola. Priličan broj nastavnika u čačanskim školama nalazi se u izolaciji zbog zaraženosti nekoga od članova porodice ili kontakata sa zaraženima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se zbog sve većeg broja nastavnika koji su zbog korona virusa van škole, postaje skoro nemoguće organizovati nastavni proces.

„Sa stanjem u Čačku koji je peti po zaraženosti u Srbiji ste upoznati, pa smatramo da situaciju ne bi trebalo dodatno otežavati, jer, priznaćete, zdravlje učenika, njihovih roditelja, a i nastavnika bi trebalo da bude na prvom mestu“, navodi se u saopštenju.

„Sindikat obrazovanja Čačak“ je član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, ima 1.300 članova u 28 škola na teritoriji Čačka i Lučana.

Podsetimo, član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, imunolog Srđa Janković izjavio je da „za sada“ nije trenutak da škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku traži prekid nastave zbog korona virusa”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.