Imunolog Janković: Za sada nije trenutak da škole pređu na onlajn nastavu 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, imunolog Srđa Janković izjavio je da „za sada“ nije trenutak da škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu.

Janković je naveo da ne može da kaže kada će nastupiti trenutak da celo školstvo u Srbiji pređe na onlajn nastavu ali je i ocenio da se taj momenat „približava“.

„Odluku o prelasku na onlajn nastavu donosimo na osnovu procene da li je virus toliko ušao u škole. Za sada nije taj trenutak ali i sad odeljenja i celi kolektivi prelaze na onlajn nastavu kada dođe do prenosa među učenicima i nastavnicima“, kazao je Janković za televiziju Pink.

Navodeći da je epidemiološka situacija u Srbiji „krajnje ozbiljna“, on je kazao da će se medicinski deo Kriznog štaba, ukoliko bude potrebno, zalagati za dodatno pooštravanje mera pored onih koje na snagu stupaju sutra.

Imunolog Janković: Za sada nije trenutak da škole pređu na onlajn nastavu 2

 

„Nema zamene za izbegavanje svih kontakata koje je moguće izbeći a da život koliko-toliko teče normalno“, kazao je Janković.

Dodao je da unošenje virusa iz inostranstva „nije dominantna“ pretnja kao i da već postoji epidemiološki nadzor na granicama Srbije.

Podsetimo, učenici osnovnih i srednjih škola u Paraćinu, gde je pre 10 dana uvedena vanredna situacija zbog epidemije korona virusa, danas prelaze na onlajn nastavu, a Dom zdravlja dnevno ima više od 120 pregleda.

Prema podacima od juče, u Srbiji je u predhodna 24 sata registrovano 4.995 novoobolelih od korona virusa, a 31 osoba je preminula.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Imunolog Janković: Za sada nije trenutak da škole pređu na onlajn nastavu”

  1. E moj Serž, izgubio si obraz očas posla, uvukli te u politiku, a ti naivan mislio da možeš da izađeš na kraj sa njima…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.