Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije: Tužba protiv gradonačelnika Zrenjanina ako nastavi opstrukciju upisa u školu "Uroš Predić" 1Foto: N. Kovačević

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) najavio je da će podneti odgovarajuće tužbe i krivične prijave protiv gradonačelnika Zrenjanina i drugih odgovornih lica iz zrenjaninske lokalne samouprave ukoliko nastave protivzakonitu opstrukciju upisa učenika u Hemijsko-prehrambenu i tekstilnu školu “Uroš Predić” u školskoj 2024/25. godini.

Iz tog sindikata kažu da organi i funkcioneri grada moraju da postupaju po važećoj pokrajinskoj skupštinskoj odluci o mreži srednjih škola, a ne prema svom hiru i želji da se ta odluka izmeni.

„Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, nakon što je obelodanjeno da postoji ‘elaborat’ kojim se navodno potkrepljuje potreba za ukidanjem jedne škole, a do kojeg se pod njegovim rukovodstvom došlo u tajnosti, bez stručne rasprave i transparentne procedure, trebalo bi odmah da podnese ostavku“, smatraju u NSPRS.

Iz sindikata poručuju da „neće ostaviti zaposlene u HPTŠ ‘Uroš Predić’ na milost i nemilost nesposobne i bahate vlasti koja nije razmatrala njihovu dalju sudbinu u svom ‘elaboratu’, a praktično im priprema status tehnološkog viška, odnosno gubitak zaposlenja“.

Da li je do njih stigao elaborat sa predlogom za izmenu mreže srednjih škola na području Grada Zrenjanina, kakav je stav pokrajinskog sekretara o tome i da li će se menjati odluka o mreži srednjih škola, pitali smo Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Njihove odgovore čekamo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari