Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije: Protest ispred Karlovačke gimnazije 23. novembra 1Foto: Zorica Milosavljević

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) organizoveće protest pod nazivom “sindikat protiv nasilja” ispred Karlovačke gimnazije u četvrtak, 23. novembra, s početkom u 15 časova.

Protestuje se zbog nezakonitog ponašanja direktora Karlovačke gimnazije Branka Stojkova, koji svesno i namerno uskraćuje radna prava članici NSPRS Jeleni Petrović, profesorki engleskog jezika, saopštio je taj sindikat.

„Protest se organizuje i zbog toga što prosvetne vlasti ni posle štrajka upozorenja održanog 13. novembra nisu smenile Stojkova ili ga privele primeni zakona i Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika“, navodi se u saopštenju.

NSPRS navodi da je Stojkov primio u radni odnos novog nastavnika, umesto da već zaposlenom uveća fond časova, što mu je izričita obaveza po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

NSPRS zahteva hitnu reakciju Ministarstva prosvete, smenu Branka Stojkova s mesta direktora Karlovačke gimnazije i usaglašavanje rada te škole s važećim propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari