Vesić: Vakcinisano više od 550.000 Beograđana 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

U Beogradu zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano je 550.473 ljudi, odnosno 39,1 odsto punoletnog stanovništva, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Revakcinisano je 376.904 što iznosi 26,8 odsto punoletnog stanovništva Beograda, napisao je Vesić na svom nalogu na Fejsbuku.

Do sada je u Beogradu dato 927,377 doza vakcina, za vakcinaciju i revakcinaciju.

„Stanovništvo našeg grada starosti od 65-74 godine vakcinisano je u procentu od 68.58 odsto. Vakcinisano je 46 odsto muškaraca i 54 odsto žena, a prosečna starost vakcinisanih je 59,2 godine“, dodao je on.

Naveo je da je od početka masovne imunizacije u Beogradu dato 626.347 doza vakcina proizvođača Sinofarm, 143.367 doza vakcine Fajzer, 112 004 doza vakcine Sputnik V i 60.725 doza vakcine AstraZeneka.

„Naš cilj je 750.000 građanki i građana koji će biti vakcinisani. Beograd pobeđuje“, istakao je on.

Vesić je juče najavio da će od sledeće nedelje i u tržnim centrima biti postavljeni mobilni punktovi za vakcinaciju, kako bi se što veći broj građana vakcinisao.

Organizovana vakcinacija gluvih i nagluvih osoba

Sekretarka Grada Beograda za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da je danas organizovana prva vakcinacija gluvih i nagluvih osoba, kao i da njihova udruženja mogla izabrati da li će se vakcinacija obaviti u domovima zdravlja ili u prostorijama udruženja.

„Danas se vakcinišu 24 osobe koje na raspolaganju imaju Sputnjik V, Sinofarm, kao i Fajzerovu vakcinu. Ovo nije jedini termin za vakcinaciju, te će i u toku sledeće nedelje biti organizovani termini kako za Gradsku organizaciju gluvih, tako i za druga udruženja“, rekla je Stanisavljević, prilikom posete Domu zdravlja „Vračar“ gde je počela vakcinacija gluvih i nagluvih osoba, preneo je Beoinfo.

Vesić: Vakcinisano više od 550.000 Beograđana 2
Nataša Stanisavljević  (prva levo)  Foto: Beoinfo

Ona je navela da u Beogradu živi oko 4.000 gluvih i nagluvih osoba, dok Gradska organizacija gluvih broji oko 1.000 članova.

Takođe je naglasila da je Beograd omogućio posebne termine za vakcinaciju za udruženja osoba sa invaliditetom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vesić: Vakcinisano više od 550.000 Beograđana”

  1. Dok revakcinišu 750 hiljada negde u junu, počeće novi krug vakcinacije trećom i četvrtom dozom i onda brojanje od početka. Neviđeno mlaćenje prazne slame.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.