Fantomi u razgovoru sa građanima Foto: M.P.

– Ne znamo ko i u čije ime pregovara o vodi, na osnovu čega je premijerka Srbije u utorak primila dvojicu Zrenjaninaca, sa lokalnog portala, u Vladi Srbije. Da li su oni tamo otišli kao eksperti ili kao laici, da li je tačno da su oni upoznali premijerku o detaljima koji joj do sada nisu bili poznati o zrenjaninskom problemu vode, uprkos činjenici da u njenoj vladi sedi ministar iz Zrenjanina a tu je i gradonačelnik, nadležan za zrenjaninske probleme. To je sve sumnjivo. Mislim da vlast radi sve da bi obesmislila proteste, pa tako i ovaj naš – priča Milan Pernat.

Vlast koristi sve moguće načine da dođe do svog cilja, smatra Miljan Čičić, pa i preko lažne opozicije, kako bi delila građane.

– Maja Pavlović je štrajkovala glađu 23 dana pre nego što je došla kod premijerke da izloži svoj problem. Ovde imamo slučaj da dvojica ljudi idu u Vladu da rešavaju ne samo pitanje vode, već i druge zrenjaninske probleme. Ne znamo šta ih kvalifikuje da odu na taj razgovor – objašnjava Čičić.

Fantomi Foto: M. P.

Milan Pernat kaže da ima nekoliko pitanja za srpsku premijerku.

– Pitam na osnovu čega je pozvala dva subjekta iz Zrenjanina da dođu na razgovor u Vladu Srbije, kako je moguće da odmah imaju prijem a treće pitanje je da li će doći i obići nas, koji štrajkujemo glađu zato što Zrenjanin nema pijaću vodu, kaže Pernat.

Zbog velikog interesovanja građana protest za vodu biće održan u četvrtak, 23. maja u 18 časova na Trgu slobode. Fantomi su pozvali Zrenjanince da se okupe ispred Gradske kuće, kako bi zahtevali ispravnu vodu. Obavezan rekvizit je flaša vode.

Ispravna voda

– U ovom momentu najvažnije je da dobijemo cisterne sa ispravnom vodom do momenta puštanja pogona. Ne vidim u čemu je problem da se to ispuni jer to jeste u nadležnosti lokalne vlasti i gradonačelnika. Zato smo i stupili u štrajk – objašnjava Miljan Čičić.

Povezani tekstovi