Vojni sindikat Srbije: Smenjivanje na VMA potvrda jednoumlja koje sprovodi ministar Vulin 1Foto: Stefana Savić (arhiva)

Vojni sindikat Srbije (VSS) je zatražio smenjivanje ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom današnje vesti o smenjivanju načelnika i šefova klinika i odeljenja u VMA kojima je VSS preporučio da zaštitu potraže na sudu.

TV N1 je objavila da je poslednjih dana smenjen niz načelnika VMA kojima je zajedničko da su podržali otvoreno pismo koje su Vladi Srbije uputili lekari okupljeni u grupi „Ujedinjeni protiv kovida“ ogradivši se od Kriznog štaba Vlade za borbu protiv KOVIDA-19 i zatraživši njegovo smenivanje, uz ocenu da je Srbija „u javno-zdravstvenoj katastrofi“.

U saopštenju VSS piše da je smenjivanje šefova u VMA „još jedna potvrda da u sistemu odbrane vlada nasilje, politička diktatura i jednoumlje koje sprovodi niko drugi nego odlazeći ministar Aleksandar Vulin“.

VSS piše da su smenjeni načelnici i šefovi klinika i odeljenja VMA „koristili svoja Ustavom i međunarodnim konvencijama garantovana prava na peticiju i slobodu mišljenja“ i „Hipokratovu zakletvu“.

Uz to, piše u saopštenju, „Ustav i od Srbije ratifikovane međunarodne konvencije, kao i Evropska socijalna povelja, garantuju svakom čoveku i građaninu slobodu mišljenja i javnog iznošenja… mišljenja, a naročito kad postoji javni interes da se čuje mišljenje …strukovnih grupa i vrhunskih stručnjaka u zdravstvu“.

„Administracija Aleksandra Vulina“, piše VSS, „posle niza primera kršenja Ustava čineći čak i krivična dela nad predstavnicima zaposlenih vodeći nezakonite disciplinske postupke protiv predstavnika našeg sindikata baš zbog javnih govora i mišljenja, pokazala je da u nasilju može da ode i korak dalje, da proganja baš svakog ko ne misli kao oni“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Vojni sindikat Srbije: Smenjivanje na VMA potvrda jednoumlja koje sprovodi ministar Vulin”

  1. Da imamo iole vojsku odavno bi izvršila vojni udar!
    Sve su uništili ovi nazadnjaci!
    Vulin Ministar – STRAŠNO!

  2. Sad se javljate, sad kad ste direktno materijalnog ugroženi! Sram vas sve bilo-dozvolili ste sebi da vam vojni dezerter bude ministar. Gde ste onda bili?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.