Vojni sindikat: Stefanović potvrdio da je Vulin loše radio 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Vojni sindikat Srbije ocenio je danas da u Vojsci postoji kriza kadra i da je administracija prethodnog ministra Aleksandra Vulina, lažno izveštavala javnost i državno rukovodstvo, prikrivajući stanje koje „ozbiljno dovodi u pitanje operativnu sposobnost Vojske Srbije“.

„Ministar odbrane Nebojša Stefanović, izjavom da ‘ako hoćemo da imamo Vojsku, moramo da imamo vojnike’, potvrdio je da je prethodni ministar loše rukovodio sistemom odbrane“, navedeno je u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Po navodima tog sindikata u poslednje četiri godine Vojsku Srbije napustilo je više od 5.000 profesionalaca, odnosno četvrtina ukupnog broja vojnika i ocenili da je šteta naneta vojsci lošim kadriranjem i rukovođenjem sistemom odbrane proteklih nekoliko godina nesaglediva.

„Razlozi za napuštanje vojničkog stroja leže prvenstveno u lošim iekstremno napornim uslovima rada, pripadnici vojske često rade više od propisanogradnog vremena, mesecima odsutni od svojih porodica, bez prava na ishranu u toku rada i sa platom manjom od prosečne u Srbiji, kojuprima više od 75 odsto profesionalnih pripadnika Vojske Srbije“, naveo je sindikat.

Vojni sindikat: Stefanović potvrdio da je Vulin loše radio 2

Kako je taj sindikat ukazao, u službi se stimulišu i unapređuju kadrovi koji u sistemu vrednosti na koji su pripadnici vojske navikli, nikad ne bi mogli da budu na važnim irukovodećim pozicijama, što dodatno negativno utiče namoral pripadnika Vojske.

Vojni sindikat Srbije dodao je da je do sada ministarstvo činilo sve da ulogu sindikata u vojsci obesmisli i da ga potpuno ugasi, ali da će oni nastaviti razgovore i sa novim rukovodstvom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

25 reagovanja na “Vojni sindikat: Stefanović potvrdio da je Vulin loše radio”

  1. E, nije to slucaj samo sa vojskom. Sve je devastirano. Isto je i sa prosvetom, naukom, kulturom, novinarstvom, pravosudjem…

      • Tesko mama vojnim INVALIDIMA sta CE BITI sa popisom stanova sad od 1 January mi koji nismmo STAMBENO RESENJE mi koji zivimo u stanovima centra za socijalnim rad stanova ja donirala svajcarska class pa kad te direktor centra laze pdnistava ismejava fake KAZNA obecanja a nosio si pusku za slobodu srpskog naroda pa te lazy vredjaju tvojje dostojanstvo sta onda. RECI na SVE nas BEZ delova tela zasto Sam izgubila u22 zdravlje deo tela svi mi srpski norco lako njima tesko mama ZIVELA SRBIJA .

    • A sad će ministar Vulin, dezerter koji je bio ministar odbrane , izjaviti nešto slično za Stefanovića, ministra odbrane koji je bio ministar policije koji nema veze ni sa jednim ni sa drugim , i tako u svim ministarstvima!

    • Ma nije moguce da je lose radio a zavrsio obuku za 15 dana za desetara. Sada treba da ide u Kamenicu na obuku. Kada to zavrsi ide na VMA 10 dana na obuku za anesteziologa i tako redom nema mu kraja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.