Vojvođanske NVO pozvale na miting "Novi Sad protiv fašizma" 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Vojvođanske nevladine organizacije pozivale su građane da se sutra, ponedeljak, 19. april, u 18 časova okupe na novosadskom Trgu slobode, na mitingu „Novi Sad protiv fašizma“ koji se organizuje povodom fašističkog napada na radijskog voditelja Daška Milinovića.

Nakon što se Daško Milinović i Marija Srdić ispred Antifašističke koalicije kratko obrate građanima, bice održana šetnja do Keja žrtava racije.

Na Keju žrtava racije okupljenima će se obratiti predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić i Bojana Selaković ispred Građanskih inicijativa.

Želja organizatora je da sa skupa pošalju poruku da je fašizam zlo i više nikada ne smemo ćutati i ignorisati ga. Vlast u Srbiji neprestano stvara atmosferu nasilja i mržnje, i stoga je odgovorna za svako fašističko nasilje, tim pre jer se do sada mnogo puta pokazalo da ona drži pod kontrolom ekstremne desničarske grupacije i pojedince. Daško Milinović je javna ličnost i, zahvaljujući tome, javnost se uzburkala i policija je hitno reagovala. Na žalost, svakodnevno su na meti fašizma i ne tako poznati ljudi koji su pripadnici manjinskih i marginalizovanih grupa, ili su žrtve fašizma zbog svojih političkih stavova. O tome se malo priča i o tome se malo zna! Želimo da poručimo da niko od nas nije siguran dok god nisu sigurni svi građani ove zemlje, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost, bez obzira na političko opredeljenje, bez obzira na pripadnost seksualnim manjinama, navode organizatori.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vojvođanske NVO pozvale na miting „Novi Sad protiv fašizma“”

  1. А комунизам по вама није зло, него само фашизам? Лицемери не раздвајајте та два зла, кад знате да је мртва трка које је веће зло.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.