Foto: Fonet

– Politika onih koji bi želeli da se iz prošlosti vrate na vlast su vešala, naša su novi putevi, fabrike i radna mesta, i to morate imati u vidu, a ovde u Vranju to se dobro zna – rekao je Vučić, govoreći o predstavnicima opozicije i podsećajući na svoju „ubedljivu pobedu“ na predsedničkim izborima.

Vučić je rekao da „ne očekuje skori kompromis sa Albancima“, ali da će nastaviti da uz podršku predstavnika medjunarodne zajednice da nastavi dijalog koji je prekinut zbog uvodjenja ekonomskih taksi Prištine za robu iz Srbije.

– U naredne tri ipo godine izgradićemo i gasovod kroz trinaest opština Pčinjskog i Jablaničkog okruga u koji će biti uloženo 142 miliona evra. Završavamo Koridor 10, kroz Grdeličku klisuru, gde postoji malo remek delo a to je tunel „Manajle“, koji izgleda kao oni najmoderniji u Švajcarskoj – rekao je Vučić, podsećajući na završetak hirururškog bloka,najavljujući i završetak zgrade pozorišta u Vranju uz ulaganje tri miliona evra, kao i polaganje kamen temeljca za stanove za pripadnike vojske, policije i bezbedonosnih struktura, koji će po kvadratnom metru koštati 400 evra i moći da se otplaćuje trideset godina. On je rekao da će značajna sredstva biti uložena i u izgradnju ekološkog prstena na vlasinskom jezeru.

O rezultatima Vlade Srbije, govorila je premijerka Ana Brnabić, koja je podsetila da je u Srbiji u prošloj godini bilo 3,5 milijardi direktnih oinvesticija, što je Srbiju svrstalo medju one zemlje u Evropi sa najbržim ekonomskim rastom.

Okupljeni su povremeno skandirali „Vučiću Srbine“, a čuli su se i trubački orkestri. Skup je protekao bez i jednog incidenta i uz pojačano prisustvo pripadnika policije.

Predsednik Srbije će tokom svoje dvodnevne posete jugu Srbije sutra posetiti i Bujanovac, Trgovište, Vladičin Han i razgovarati sa privrednicima i građanima.

Povezani tekstovi