Aleksandar VulinIzvor: FoNet/MUP

Mnistar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da je sudija Apelacionog suda Miodrag Majić „liceremeran“ što ga kritikuje jer je prikazao na televiziji žrtve zločina za koje su sumnjiči klan Veljka Belivuka.

„Kada je DOS 2006. godine hapsio sudiju Kljajevića i fudbalsku legendu Dragana Džajića, bez maski, pred kamerama, sudija Majić nije imao ni pravničku, ni moralnu dilemu da li u vestima treba puštati snimak vezanog Dragan Džajića“, rekao je Vulin u pisanoj izjavi.

Prema rečima Vulina, savest je Majiću proradila tek sa objavljivanjem zločina Belivuka i Miljkovića.

„Razumem zašto sudija Majić ima problem sa objavljivanjem dokaza o zločinima Belivuka i Miljkovića. Ko oslobodi ‘gnjilansku grupu’, on voli da se o zločinima javno ne govori“, rekao je Vulin.

Majić je prethodno, na svom Tviteru, napisao da će se „kada stvorimo pravnu državu, prikazivanje fotografija obezglavljenih ljudi iz tekuće istrage proučavati na Pravosudnoj akademiji kao primer onoga što se nikada ne sme dogadjati“.

„Najpre tužilaštvo, a za njim i druge institucije će raditi svoj posao. Do tada Hit tvit“, napisao je Majić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

19 reagovanja na “Vulin: Majić je licemeran, ne čudi što kritikuje objavljivanje dokaza o zločinima klana Belivuka”

  1. Tuzno je kakav mediokritet zauzima mesto ministra unutrasnjih poslova. Urnebesno je sto misli da ima dovoljno pameti i znanja da deli lekcije iz pravosudja i prava.

  2. Sudiju Majića poznajem iz viđenja iz pripravničkih dana, preko njegove pozicije presednika suda.Smatram da je dobar sudija i pravnik, književnik, prisac, analitačar i glasnogovornik u javnom životu. Većina stvari je u pravu. Jedino što mi tu nije jasno i što ne štima, je pozicja sudije i javnog debatnika, što mislim da je nespojivo. Mislim da bi društveno bio mnogo značajniji kao javna ili politička ličnost,ali po meni kao pravniku to se kosi sa pozicijom sudije, koji ne bi trebao da se bavi nikakvim drugim poslom,a i pitanje je da li na to ima pravo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.