Zoran Živković: Zemunski klan postojao još kad je Vučić bio ministar informisanja 1Foto: EPA PHOTO BETAPHOTO

Vučić nije tu laž rekao zato što ne zna, i zato što je glup, već zato što je lažov – ističe za Danas osnivač Nove stranke i nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković, povodom izjave predsednika Aleksandra Vučića da je Zemunski klan „nastao u vreme“ Dragana Đilasa i Borisa Tadića.

Živković podseća da je Zemunski klan postojao kada je Vučić bio ministar informisanja.

– Vrlo čest gost u Šilerovoj je bio tadašnji Vučićev predsednik i potpredsednik Vlade Srbije Vojislav Šešelj. To Vučić jako dobro zna. Verovatno su ga slali da kupi hladno pivo i ode po burek ako ostanu duže. Daleko od toga da branim Đilasa i Tadića, ali u njihovo vreme pripadnici Zemunskog klana su već bili u zatvoru – naglašava Živković.

Kako ukazuje, zbog ovakve Vučićeve politike nužno je menjati nadležne u tužilaštvima, kao i „prihvatiti moj predlog zakona da kandidati za poslanike i za druge visoke funkcije, pa i za predsednika Srbije, moraju prvo da odu na lekarski pregled“.

Tokom konferencije za novinare održane prekjuče ispred Palate „Srbija“, Vučić je na pitanje o klanu Veljka Belivuka odgovorio da u vreme svake vlasti postoji problem sa kriminalom, navodeći da je Zemunski klan stvoren u vreme sadašnjeg lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa i nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

– (Zemunski klan je) ubio premijera (Zorana Đinđića), generala (Boška) Buhu, Gavru (Momira Gavrilovića) na stepeništu ovde u blizini. Sve to u po bela dana. Tek nakon tih ubistava krenuo je obračun s njima – rekao je Vučić. Dodao je da je „u vreme“ sadašnje potpredsednice SSP-a Marinike Tepić „bujao“ narko klan Darka Šarića.

– Neko drugi je morao da završi taj težak posao, jer oni nisu bili sposobni. Kao što nisu reagovali na pogrom naroda na KiM, ili proglašenje nezavisnosti – naveo je Vučić.

Psiholog i dugogodišnji političar Žarko Korać, ističe za Danas da je Zemunski klan postao najača kriminalna organizacija u istoriji Srbije tek kada se povezao sa Miloradom Ulemekom Legijom i Jedinicom za specijalne operacije (JSO).

– Ti kriminalci i ubice iz JSO su im davali zaštitu u trgovini drogom i otmicama. Zemunski klan, kao i JSO su produkt Miloševićevog ubilačkog režima.

Đilas i Tadić veze s time nemaju – naglašava Korać, nekadašnji potpredsednik u vladi ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića.

Ponoš: Vučić vlada bezakonjem

Narodna stranka saopštila je juče da je njihov potpredsednik i poverenik za Beograd Zdravko Ponoš izjavio je da je Aleksandar Vučić isekao sve tri grane vlasti u Srbiji, koje postoje samo formalno, što znači da vlada bezakonjem i da on o svemu odlučuje, pa je zato i odgovoran za sve. Ponoš je na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Obrenovac ocenio da, kada se ogole ove grančice koje je Vučić isekao i sasušio, biće svima jasnije ko je glavni krivac za sve. Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Obrenovac izabran je Igor Vasiljević.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Zoran Živković: Zemunski klan postojao još kad je Vučić bio ministar informisanja”

  1. sa aspekta tačnosti informacija odavno je već nebitno šta Vučić govori.

  2. Zemunski klan je procvat doživeo za vreme petooktobarskih revolucionara, Đinđića i kasnije saboraca njegovih. Tačka!

  3. Postojao da, al ko je bio sprega Zemunskom klanu-Vučić sigurno nije!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.