Foto: Grad Zrenjanin

Nastup tenora Bele Mavraka i solista Danke Adamov, Mirne Radulović i Zorana Šandorova sa modernim repertoarom sinoć je na Trg slobode privukao hiljade gledalaca, prema procenama 25.000 gostiju. Više od šezdeset muzičara je, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, izvelo poznate disko numere iz osamdesetih godina, dok su solisti podsetili na neke od najvećih disko i rokenrol hitova iz tog perioda. Tenor Bela Mavrak predstavio se evergrin melodijama, hitovima “Volare”, “O sole mio”, “Besame mucho”, “What a wonderful world”

– Srećan sam što sam uspeo da pronađem toliko slobodnog vremena da najzad mogu da nastupam na trgu u Zrenjaninu, i to je moj treći nastup u mom gradu, a prvi na ovakvom prostoru. Ja sam ponosan, jer sam ovde odrastao – izjavio je Bela Mavrak pre nastupa.

Sinoćni koncert zrenjaninske filharmonije je četrvti njihov nastup na manifestaciji “Dani piva”. Ova ustanovljena praksa nailazi na veliku podršku publike, a obnovljeni rad gradske filharmonije poslednjih godina urodio je kvalitetnim koncertima.

Zrenjaninska filharmonija osnovana je1899. Godine i delovala je do 1956. godine. Muzičar Roman Bugar, sadašnji direktor, obnovio je 2014. godine njen rad okupivši profesionalne muzičare.