Ambasador Japana preneo Dačiću interesovanje njegove zemlje za investiranje u Srbiji 1Foto: Fonet/ Marija Đoković

Ambasador Japana u Beogradu Takahik Kacumata istakao je u razgovoru sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem da u njegovoj zemlji postoji interesovanje za investiranje u Srbiji, čemu svedoče investicije japanskih firmi Tojo Tajersa i Nideka.

Ambasador je pohvalio aktivnosti Srbije u borbi protiv pandemije i uspešno organizovan proces vakcinacije i nformisao Dačića o aktivnostima koje Japan preduzima u procesu priprema za održavanje Olimpijskih igara ovog leta, saopšteno je iz kabineta predsednika Skupštine Srbije.

Kacumata je zahvalio Dačiću na doprinosu koji je, kao premijer, ministar unutrašnjih i ministar spoljnih poslova, dao jačanju odnosa između Srbije i Japana.

Izrazio je uverenje da će i na novoj funkciji nastaviti da doprinosi unapređenju saradnje i ocenio da se odnosi dve zemlje razvijaju u dobrom pravcu i da treba raditi na jačanju svih vidova saradnje.

Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog velikog napretka koji je poslednjih godina ostvaren u bilateralnim odnosima, čemu svedoči intenzivan politički dijalog i posete na visokom nivo, uključujući i veoma uspešnu posetu Srbiji tadašnjeg premijera Japana Šinzo Abea.

Pored dobrih političkih odnosa, od posebnog značaja za Srbiju je i razvoj ekonomske saradnje, a posebno japanske investicije kojih je poslednjih godina sve više, istakao je Dačić.

Sagovornici su se složili da je potrebno intenzivirati kontakte čim se za to steknu uslovi i dogovorili se da se uskoro organizuju posete predsednika parlamenata, kao i predstavnika poslaničkih grupa prijateljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari